Trabzon Üniversitesi Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Gündem 09.11.2018 - 09:57, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05 5631+ kez okundu.
 

Trabzon Üniversitesi Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Trabzon Üniversitesi Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik   Trabzon Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü öğrencileri ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ adlı ders kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesi’ndeki Küçük İmaret Mezarlığı’nın bakım ve çevre düzenlemesini yaparak anlamlı ve örnek bir çalışmaya imza attı. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-6169601410457476", enable_page_level_ads: true });   Üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan ekip tarihi Hamzapaşa Camii’nin yanında bulunan mezarlığın bakım, temizlik ve iyileştirmesini yaparak güzel bir görünüm kazandırdı. Öğrenciler proje ile tarihi mezarlıkların öneminin anlaşılması için farkındalık ortaya koyarak mezarlıkların ziyaret edilmesine katkı sunmayı amaçlıyor.   Proje dersi sorumlusu Doç. Dr. Ebru Demircioğlu, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her sene farklı ve çok güzel 10-15 proje gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bu sene öğrencilerim tarihi mezarlıklara yönelik bir proje tasarladılar. Bu konu çok önemlidir. Tarihi mezarlıklara yönelik yapılan ziyaretlerle insanlar; geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kurar, zaman ve kronolojiyi algılar, kültürel mirası anlar ve korur, toplumun inanç ve değerlerini keşfeder ve yaşadığı coğrafyayı daha iyi tahlil edip anlamalarını sağlar. Tarihi mezarlıklar çok önemli çalışma alanlarından biridir. Bir toplumun hayatı hakkında daha çok bilgi toplamak için mezar taşları ve planları incelenebilir. Tarihi mezarlıklar açık hava tarih müzesi gibidir. Buralarda bulunan kitabe, yaş, isim ve semboller çalışıldığında kendi toplumumuzun etnik, dinsel ve tarihsel geçmişi hakkında bilgi sahibi olabiliriz. İnsanlar burada gömülü kişilerin bugünkü toplumların varlığına katkı sağladığını fark edince tarih hayat bulur” ifadelerini kullandı.   Demircioğlu, “Öğrencilerimin dikkatini çeken bu konu daha düzenli, daha gezilebilir ve bakımlı mezarlıkların ortaya çıkarılarak gerek araştırmacıların gerek öğrencilerin çalışma alanı olarak kullanıldığında, gerekse halkın ziyaretleri esnasında görüntü bakımından bir estetik oluşturmak istemeleri bakımından önemlidir. Bu proje konusu bakımından anlamlı ve orijinal bir projedir. Projeye katkı sunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere Mezarlıklar Müdürü Köksal Saral’a ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Trabzon Üniversitesi Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

 

Trabzon Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü öğrencileri ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ adlı ders kapsamında, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile Ortahisar İlçesi Gülbaharhatun Mahallesi’ndeki Küçük İmaret Mezarlığı’nın bakım ve çevre düzenlemesini yaparak anlamlı ve örnek bir çalışmaya imza attı.

 

Üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan ekip tarihi Hamzapaşa Camii’nin yanında bulunan mezarlığın bakım, temizlik ve iyileştirmesini yaparak güzel bir görünüm kazandırdı. Öğrenciler proje ile tarihi mezarlıkların öneminin anlaşılması için farkındalık ortaya koyarak mezarlıkların ziyaret edilmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

 

Proje dersi sorumlusu Doç. Dr. Ebru Demircioğlu, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her sene farklı ve çok güzel 10-15 proje gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bu sene öğrencilerim tarihi mezarlıklara yönelik bir proje tasarladılar. Bu konu çok önemlidir. Tarihi mezarlıklara yönelik yapılan ziyaretlerle insanlar; geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kurar, zaman ve kronolojiyi algılar, kültürel mirası anlar ve korur, toplumun inanç ve değerlerini keşfeder ve yaşadığı coğrafyayı daha iyi tahlil edip anlamalarını sağlar. Tarihi mezarlıklar çok önemli çalışma alanlarından biridir. Bir toplumun hayatı hakkında daha çok bilgi toplamak için mezar taşları ve planları incelenebilir. Tarihi mezarlıklar açık hava tarih müzesi gibidir. Buralarda bulunan kitabe, yaş, isim ve semboller çalışıldığında kendi toplumumuzun etnik, dinsel ve tarihsel geçmişi hakkında bilgi sahibi olabiliriz. İnsanlar burada gömülü kişilerin bugünkü toplumların varlığına katkı sağladığını fark edince tarih hayat bulur” ifadelerini kullandı.

 

Demircioğlu, “Öğrencilerimin dikkatini çeken bu konu daha düzenli, daha gezilebilir ve bakımlı mezarlıkların ortaya çıkarılarak gerek araştırmacıların gerek öğrencilerin çalışma alanı olarak kullanıldığında, gerekse halkın ziyaretleri esnasında görüntü bakımından bir estetik oluşturmak istemeleri bakımından önemlidir. Bu proje konusu bakımından anlamlı ve orijinal bir projedir. Projeye katkı sunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere Mezarlıklar Müdürü Köksal Saral’a ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.