Karadeniz-Akdeniz Yolu Türkiye açısından son derece hayati bir proje

Genel 09.05.2019 - 13:18, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05 3374+ kez okundu.
 

Karadeniz-Akdeniz Yolu Türkiye açısından son derece hayati bir proje

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu söyledi.
Karadeniz-Akdeniz Yolu Türkiye açısından son derece hayati bir proje - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler: - "Karadeniz-Akdeniz Yolu sadece Ordu için değil Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje. Bu projeyi en başından beri çok önemsiyoruz"   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu söyledi. Güler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.  Eski adı "Dereyolu" olan yolun yaklaşık 148 yıllık hayal olduğunu ifade eden Güler, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik yolun Ordu etabında sona gelindiği aktardı. Güler, yolun en zor etabının geçen kasım ayında trafiğe açıldığını anımsatarak, "Bu projenin Ordu etabında 28 tünel var. Bunların içerisinde en önemlisi Topçam Tüneli idi. Bu tünelin uzunluğu 3 kilometre olup projenin de adeta bel kemiğiydi." dedi.  Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu vurgulayan Güler, bu projeyi en başından beri çok önemsediklerini dile getirdi.   - "Yolun ihracata çok büyük katkısı olacak" Güler, proje sayesinde yurt içi ve yurt dışı ithalat ve ihracatta da kolaylıklar yaşanacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Karadeniz-Akdeniz yolu çok hayati bir yol. Sadece Ordu'nun değil, birçok ilin gözü bu projede. Çünkü Karadeniz'in, Gürcistan'ın, Rusya'nın, Ukrayna'nın bütün malları, Karadeniz'i, Ege'yi ve Akdeniz'i dolaşmadan direkt Mersin'de inecek. Mısır'dan, Lübnan'dan, Suriye'den, Ürdün'den, İsrail'den gelenler de dolaşmadan buraya gelecek. Ordu ile Mersin arasında 50'ye yakın vilayetin ithalat, ihracat malları var. Dolayısıyla bu yolun ihracata çok büyük katkısı olacak." Yolun şimdiye kadar tamamlanan bölümlerinin bile bölge halkına ciddi anlamda katkı sunduğunu belirten Güler, yolun Ordu başta olmak üzere çevre illerde turizmin canlanmasına vesilece olacağını kaydetti. Güler, asırlık projenin sürücülere zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağına da işaret ederek, ülke adına heyecan verici projeyi en üst yönetimle görüştüklerini, projeyi çok yakinen takip ettiklerini ve her aşamasıyla yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.  
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu söyledi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu Türkiye açısından son derece hayati bir proje

- Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler:
- "Karadeniz-Akdeniz Yolu sadece Ordu için değil Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje. Bu projeyi en başından beri çok önemsiyoruz"
 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu söyledi.

Güler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. 

Eski adı "Dereyolu" olan yolun yaklaşık 148 yıllık hayal olduğunu ifade eden Güler, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik yolun Ordu etabında sona gelindiği aktardı.

Güler, yolun en zor etabının geçen kasım ayında trafiğe açıldığını anımsatarak, "Bu projenin Ordu etabında 28 tünel var. Bunların içerisinde en önemlisi Topçam Tüneli idi. Bu tünelin uzunluğu 3 kilometre olup projenin de adeta bel kemiğiydi." dedi. 

Karadeniz-Akdeniz Yolunun sadece Ordu için değil, Türkiye açısından son derece önemli ve hayati bir proje olduğunu vurgulayan Güler, bu projeyi en başından beri çok önemsediklerini dile getirdi.

 

- "Yolun ihracata çok büyük katkısı olacak"

Güler, proje sayesinde yurt içi ve yurt dışı ithalat ve ihracatta da kolaylıklar yaşanacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Karadeniz-Akdeniz yolu çok hayati bir yol. Sadece Ordu'nun değil, birçok ilin gözü bu projede. Çünkü Karadeniz'in, Gürcistan'ın, Rusya'nın, Ukrayna'nın bütün malları, Karadeniz'i, Ege'yi ve Akdeniz'i dolaşmadan direkt Mersin'de inecek. Mısır'dan, Lübnan'dan, Suriye'den, Ürdün'den, İsrail'den gelenler de dolaşmadan buraya gelecek. Ordu ile Mersin arasında 50'ye yakın vilayetin ithalat, ihracat malları var. Dolayısıyla bu yolun ihracata çok büyük katkısı olacak."

Yolun şimdiye kadar tamamlanan bölümlerinin bile bölge halkına ciddi anlamda katkı sunduğunu belirten Güler, yolun Ordu başta olmak üzere çevre illerde turizmin canlanmasına vesilece olacağını kaydetti.

Güler, asırlık projenin sürücülere zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağına da işaret ederek, ülke adına heyecan verici projeyi en üst yönetimle görüştüklerini, projeyi çok yakinen takip ettiklerini ve her aşamasıyla yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.