T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Şap aşılama kampanyası

Karadeniz-Bölgesel 06.03.2019 - 10:05, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05 3445+ kez okundu.
 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Şap aşılama kampanyası

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Şap aşılama kampanyası   T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılı Sonbahar Şap Aşılama kampanyası 18 Şubat İtibari ile başlatılmış olup, 30 Nisan 2019 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Kampanya şeklinde yürütülen aşılama çalışmalarında 3 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı koruyucu olarak aşılanması hedeflenmektedir.   Aşılama kampanyası çerçevesinde Trabzon genelinde 155.519 adet büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı koruyucu olarak aşılanması hedeflenmektedir. Kampanya sonunda 100 aşılama hedefine ulaşmak için veteriner hekimler ilçelerde tüm mahallelerde mesai mefhumu gözetmeksizin aşılama çalışmaları yürütmektedir.   Bilindiği üzere şap hastalığı büyükbaş hayvanlarda ağız, burun, dil, meme ve ayaklarda büyük çapta yaralar oluşması ile seyreden viral bir hastalık olup, hastalık bulaşan hayvanlarda yeme, içme ve yürüme problemleri yaşanması sebebi ile önemli oranda et, süt gibi verim kayıpları yaşanmakta ve genç hayvanlarda ölümler şekillenmektedir. Halk dilinde tabak hastalığı olarak da bilinen Şap Hastalığından korunmak için aşılama ve biyogüvenlik önlemleri dışında başka bir yöntem bulunmamaktadır.a

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Şap aşılama kampanyası

 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılı Sonbahar Şap Aşılama kampanyası 18 Şubat İtibari ile başlatılmış olup, 30 Nisan 2019 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır. Kampanya şeklinde yürütülen aşılama çalışmalarında 3 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı koruyucu olarak aşılanması hedeflenmektedir.

 

Aşılama kampanyası çerçevesinde Trabzon genelinde 155.519 adet büyükbaş hayvanın şap hastalığına karşı koruyucu olarak aşılanması hedeflenmektedir. Kampanya sonunda 100 aşılama hedefine ulaşmak için veteriner hekimler ilçelerde tüm mahallelerde mesai mefhumu gözetmeksizin aşılama çalışmaları yürütmektedir.

 

Bilindiği üzere şap hastalığı büyükbaş hayvanlarda ağız, burun, dil, meme ve ayaklarda büyük çapta yaralar oluşması ile seyreden viral bir hastalık olup, hastalık bulaşan hayvanlarda yeme, içme ve yürüme problemleri yaşanması sebebi ile önemli oranda et, süt gibi verim kayıpları yaşanmakta ve genç hayvanlarda ölümler şekillenmektedir. Halk dilinde tabak hastalığı olarak da bilinen Şap Hastalığından korunmak için aşılama ve biyogüvenlik önlemleri dışında başka bir yöntem bulunmamaktadır.a

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.