Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Trabzon'da Hizmete Giriyor

Gündem 19.10.2017 - 07:25, Güncelleme: 13.10.2020 - 17:05 2941+ kez okundu.
 

Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Trabzon'da Hizmete Giriyor

Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Trabzon'da Hizmete Giriyor
                Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi Kendirli Mevkii’nde inşa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete giriyor. İnşaat çalışmalarının tamamlanması nedeniyle tesiste incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu tesisi inşa ettik” dedi.                        İncelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağındaki hayvanların yeni merkeze taşınması ve tesisin tam kapasiteli olarak hizmete alınması talimatını veren Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezini tesisini Trabzon’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Gümrükçüoğlu, “Burası hayvan dostu barınak ve aynı zamanda tüm hayvanlar için doğal yaşan alanıdır. Türkiye’nin en büyük tesislerinden birisidir.            Tabiatın kucağında çok güzel bir konumu olan bu yerde Trabzon’umuzun Türkiye’ye örnek teşkil edecek bu tesisini hizmete alıyoruz. Burada hayvanlar için ameliyathane var, sosyal tesis var, karantina binası var, enfeksiyon tedavi binası var. Toplamda 11 tane bina tesisi ve 2 büyük sundurmadan meydana gelmiş olan bir büyük kompleks burası. Tabiatta her hangi bir şekilde yararlanan bir hayvan burada tedavi edilecek. Hayvanlar buraya getirildiklerinde önce karantinaya alınacaklar, her hangi bir enfeksiyonları varsa tedavi edilecek. Sonrasında aşıları kontrol edilecek ve aşı tedavileri yapılacak. Kulak küpeleri takılıp, kayıtları yapılacak, tabiata ve insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyecek konuma getirilebildiklerinde yasaların emrettiği şekliyle alındıkları bölgeler esas olmak üzere tabiatla baş başa bırakılacaklar” diye konuştu.                 Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi bu tür hayvanları uyutma tabiri ile bu dünyadan ayırma metodunu tarihten beri hiçbir zaman uygulamadık. Sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu merkezi Trabzon’a kazandırdık. Bu merkez, bütün Doğu Karadeniz’e, Trabzon’umuza, ülkemize hizmete edecek, örnek olacaktır.”   
Türkiye’nin En Büyük Hayvan Barınağı Trabzon'da Hizmete Giriyor

                Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi Kendirli Mevkii’nde inşa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi hizmete giriyor. İnşaat çalışmalarının tamamlanması nedeniyle tesiste incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu tesisi inşa ettik” dedi.                        İncelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağındaki hayvanların yeni merkeze taşınması ve tesisin tam kapasiteli olarak hizmete alınması talimatını veren Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezini tesisini Trabzon’a kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  Gümrükçüoğlu, “Burası hayvan dostu barınak ve aynı zamanda tüm hayvanlar için doğal yaşan alanıdır. Türkiye’nin en büyük tesislerinden birisidir.

           Tabiatın kucağında çok güzel bir konumu olan bu yerde Trabzon’umuzun Türkiye’ye örnek teşkil edecek bu tesisini hizmete alıyoruz. Burada hayvanlar için ameliyathane var, sosyal tesis var, karantina binası var, enfeksiyon tedavi binası var. Toplamda 11 tane bina tesisi ve 2 büyük sundurmadan meydana gelmiş olan bir büyük kompleks burası. Tabiatta her hangi bir şekilde yararlanan bir hayvan burada tedavi edilecek. Hayvanlar buraya getirildiklerinde önce karantinaya alınacaklar, her hangi bir enfeksiyonları varsa tedavi edilecek. Sonrasında aşıları kontrol edilecek ve aşı tedavileri yapılacak. Kulak küpeleri takılıp, kayıtları yapılacak, tabiata ve insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyecek konuma getirilebildiklerinde yasaların emrettiği şekliyle alındıkları bölgeler esas olmak üzere tabiatla baş başa bırakılacaklar” diye konuştu.    

            Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Avrupa ve kendini medeni ilan eden diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi bu tür hayvanları uyutma tabiri ile bu dünyadan ayırma metodunu tarihten beri hiçbir zaman uygulamadık. Sokak hayvanlarını bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu merkezi Trabzon’a kazandırdık. Bu merkez, bütün Doğu Karadeniz’e, Trabzon’umuza, ülkemize hizmete edecek, örnek olacaktır.”   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.