Üçüncü bootkit vakası ortaya çıktı!

Bilim-Teknoloji (İgfa ) - İnternet Gazeteciler Federasyonu Haber Ajansı | 26.01.2022 - 09:48, Güncelleme: 26.01.2022 - 09:53 40391+ kez okundu.
 

Üçüncü bootkit vakası ortaya çıktı!

Üçüncü bootkit vakası ortaya çıktı!
Kaspersky araştırmacıları, ortalıkta serbestçe gezen üçüncü bir firmware (donanım yazılımı) bootkit vakasını ortaya çıkardı. İSTANBUL (İGFA) - MoonBounce, bugüne dek ortalıkta serbestçe dolaştığı bildirilen üçüncü UEFI bootkiti oldu. Bootkit 2021 baharında ortaya çıktı ve ilk olarak Kaspersky araştırmacıları tarafından, UEFI ürün yazılımı görüntüleri de dahil olmak üzere ROM BIOS'ta saklanan tehditleri özellikle tespit etmek için 2019'un başından beri Kaspersky ürünlerine dahil edilen Firmware Scanner etkinliğine bakarken keşfedildi. MoonBounce olarak adlandırılan bu kötü niyetli eklenti, bilgisayarların önemli bir parçası olan Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi (UEFI) bellenimi içinde, sabit sürücüler için harici depolama bileşenlerine ait SPI flaşında gizleniyor. Bu tür eklentilerin ortaya çıkarılması oldukça zor ve güvenlik ürünleri tarafından görünürlükleri son derece sınırlı. Serbest ortamda ilk kez 2021 baharında ortaya çıkan MoonBounce, daha önce bildirilen UEFI üretici yazılımı önyükleme setlerine kıyasla belirgin bir ilerlemeye ve sofistike bir saldırı akışına sahip. Kampanya, çok büyük olasılıkla iyi bilinen gelişmiş kalıcı tehdit (APT) aktörü APT41 ile ilişkilendiriliyor.
Üçüncü bootkit vakası ortaya çıktı!

Kaspersky araştırmacıları, ortalıkta serbestçe gezen üçüncü bir firmware (donanım yazılımı) bootkit vakasını ortaya çıkardı.

İSTANBUL (İGFA) - MoonBounce, bugüne dek ortalıkta serbestçe dolaştığı bildirilen üçüncü UEFI bootkiti oldu.

Bootkit 2021 baharında ortaya çıktı ve ilk olarak Kaspersky araştırmacıları tarafından, UEFI ürün yazılımı görüntüleri de dahil olmak üzere ROM BIOS'ta saklanan tehditleri özellikle tespit etmek için 2019'un başından beri Kaspersky ürünlerine dahil edilen Firmware Scanner etkinliğine bakarken keşfedildi.

MoonBounce olarak adlandırılan bu kötü niyetli eklenti, bilgisayarların önemli bir parçası olan Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi (UEFI) bellenimi içinde, sabit sürücüler için harici depolama bileşenlerine ait SPI flaşında gizleniyor.

Bu tür eklentilerin ortaya çıkarılması oldukça zor ve güvenlik ürünleri tarafından görünürlükleri son derece sınırlı. Serbest ortamda ilk kez 2021 baharında ortaya çıkan MoonBounce, daha önce bildirilen UEFI üretici yazılımı önyükleme setlerine kıyasla belirgin bir ilerlemeye ve sofistike bir saldırı akışına sahip. Kampanya, çok büyük olasılıkla iyi bilinen gelişmiş kalıcı tehdit (APT) aktörü APT41 ile ilişkilendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.