Delta varyantında sır perdesi aralandı

Sağlık (İgfa ) - İnternet Gazeteciler Federasyonu Haber Ajansı | 24.07.2021 - 14:20, Güncelleme: 24.07.2021 - 14:35 2248+ kez okundu.
 

Delta varyantında sır perdesi aralandı

Delta varyantında sır perdesi aralandı
Daily Mail'de yer alan habere göre, Çin’de bilim insanları Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, mutasyonlu virüsün hızla yayılma sebeplerini ortaya çıkardı.   Bilim insanları Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucu virüsün neden daha fazla bulaşıcı olduğunu ve dünyaya nasıl bu kadar hızlı yayıldığını ortaya koydu. Çin'deki Guangdong Eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ndeki araştırmacılar Delta varyantı bulaşmış kişilerde incelemelerde bulundu. Uzmanlar 2021 yılında hastalanan ve B.1.617.2. olarak da bilinen Delta varyantına yakalanan 62 hastayla, 2020 yılında Covid-19'a yakalanan 63 hastanın verilerini inceledi. Bilim insanları, virüsün kendi kopyalarını daha hızlı ürettiğini ve önceki türlere göre daha kısa bir kuluçka süresine sahip olduğunu buldu. Delta varyantında orijinal suşla enfekte olan insanlara göre solunum yollarında bin kat daha fazla kopya olduğu tespit edildi. Araştırmacıların elde ettiği verilere göre Delta mutasyonu, Aralık 2019'da Vuhan'da ortaya çıkan orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı yayılıyor.
Delta varyantında sır perdesi aralandı

Daily Mail'de yer alan habere göre, Çin’de bilim insanları Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, mutasyonlu virüsün hızla yayılma sebeplerini ortaya çıkardı.

 

Bilim insanları Delta varyantıyla ilgili çarpıcı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucu virüsün neden daha fazla bulaşıcı olduğunu ve dünyaya nasıl bu kadar hızlı yayıldığını ortaya koydu.

Çin'deki Guangdong Eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ndeki araştırmacılar Delta varyantı bulaşmış kişilerde incelemelerde bulundu. Uzmanlar 2021 yılında hastalanan ve B.1.617.2. olarak da bilinen Delta varyantına yakalanan 62 hastayla, 2020 yılında Covid-19'a yakalanan 63 hastanın verilerini inceledi.

Bilim insanları, virüsün kendi kopyalarını daha hızlı ürettiğini ve önceki türlere göre daha kısa bir kuluçka süresine sahip olduğunu buldu. Delta varyantında orijinal suşla enfekte olan insanlara göre solunum yollarında bin kat daha fazla kopya olduğu tespit edildi.

Araştırmacıların elde ettiği verilere göre Delta mutasyonu, Aralık 2019'da Vuhan'da ortaya çıkan orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı yayılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.