Bilim insanları keşfetti: Dişleri demirden

Genel (İgfa ) - İnternet Gazeteciler Federasyonu Haber Ajansı | 01.06.2021 - 17:27, Güncelleme: 01.06.2021 - 17:36 2775+ kez okundu.
 

Bilim insanları keşfetti: Dişleri demirden

Bilim insanları keşfetti: Dişleri demirden
Bilim insanları kiton adındaki bir canlının dişinde demire rastladı. Kitonların dişlerinin aşırı derecede sert olduğu biliniyordu ancak yapısında demir olduğu yeni tespit edildi.   Dünyadaki yaşamın temelini karbon oluşturuyor. Ancak bilim insanları bir canlının dişlerinin demirden oluştuğunu tespit etti. Varlığı önceden bilinen Cryptochiton stelleri adındaki yumuşakçanın dişleri demirden oluşuyor. Kiton sınıfına ait bir yumuşakça olan canlının böylece taşları nasıl parçaladığı da anlaşılmış oldu. Kitonlar oldukça sert dişleriyle bilinen bir canlı türüydü. Bu sert dişler dile benzeyen oldukça esnek radula adı verilen bir uzva bağlı olarak duruyor. Yemek arayan kitonlar, dişle kaplı radulalarını kayalara sürterek buradaki başta algler olmak üzere besinleri tüketiyor. Araştırmacılar yaptıkları analizlerinden ardından, "Bu mineral jeolojik örneklerde çok az miktarlarda görülüyordu ve şimdiye kadar hiçbir biyolojik yapıda karşılaşılmadı" dedi.  
Bilim insanları keşfetti: Dişleri demirden

Bilim insanları kiton adındaki bir canlının dişinde demire rastladı. Kitonların dişlerinin aşırı derecede sert olduğu biliniyordu ancak yapısında demir olduğu yeni tespit edildi.

 

Dünyadaki yaşamın temelini karbon oluşturuyor. Ancak bilim insanları bir canlının dişlerinin demirden oluştuğunu tespit etti.

Varlığı önceden bilinen Cryptochiton stelleri adındaki yumuşakçanın dişleri demirden oluşuyor. Kiton sınıfına ait bir yumuşakça olan canlının böylece taşları nasıl parçaladığı da anlaşılmış oldu.

Kitonlar oldukça sert dişleriyle bilinen bir canlı türüydü. Bu sert dişler dile benzeyen oldukça esnek radula adı verilen bir uzva bağlı olarak duruyor.

Yemek arayan kitonlar, dişle kaplı radulalarını kayalara sürterek buradaki başta algler olmak üzere besinleri tüketiyor. Araştırmacılar yaptıkları analizlerinden ardından, "Bu mineral jeolojik örneklerde çok az miktarlarda görülüyordu ve şimdiye kadar hiçbir biyolojik yapıda karşılaşılmadı" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve taka61.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.