Yurt Haber Bülteni - 1 Gündem●2024-10-10 09:21:53●●Ulusal●

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1

Gündem●2024-10-10 09:21:53●●Ulusal●

1) ELAZIĞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

IRAK'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın (23) acı haberi, Elazığ'daki baba evine ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensuplarının açtığı taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan şehit oldu. Şehidin acı haberi, memleketi Elazığ'daki Güneykent Mahallesi'nde bulunan baba evine ulaştı. Acı haberi, ailesine Vali Numan Hatipoğlu, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şahin Şerefoğulları ve Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan verdi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı. Şehit Alan'ın bekar olduğu öğrenildi.

ŞEHİT BABASI HASAN ALAN: OĞLUM, VATANI, DEVLETİ VE NAMUSUNU KORUMAK İÇİN ŞEHİT OLDU

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın (23) cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Elazığ'a getirildi. Şehidin naaşını ailesinin yanı sıra Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, askeri yetkililer ve polisler karşıladı. Askeri uçaktan indirilen Alan'ın naaşı, meslektaşları tarafından cenaze aracına taşındı ve tekbirler eşliğinde cenaze aracına yerleştirildi. Cenaze aracının önünde konuşan şehidin babası Hasan Alan, "Allah’a şükürler olsun ki oğlum, Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. O, vatanı, devleti ve namusu için kahramanca can verdi. Hepimizin evlatları var ve bir gün hepimiz gideceğiz. Belki bizlere kefen bile nasip olmayacak ama en azından oğluma kefen nasip oldu" dedi.

VALİ HATİPOĞLU: KAHRAMANLAR ASLA TÜKENMEZ

Vali Numan Hatipoğlu ise kahramanların asla tükenmeyeceğini belirterek, "Bu topraklarda hür ve bağımsız bir şekilde dimdik durma irademizi ortaya koyduğumuz andan itibaren hazırlıklı bir milletiz. Kahramanlarımız asla tükenmez. Bu nedenle, ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini zayıflatmaya çalışan herkes, er ya da geç hak ettikleri karşılığı bulacaktır, tarih bunu göstermiştir ve gelecekte de gösterecektir. Milletimizin özündeki bu değerler asla yok olmayacaktır. Biz doğru yolda ilerledikçe, Allah’ın yardımıyla tüm dünyada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi zedelemeye çalışan her türlü nifak tohumunu da yok edeceğiz" diye konuştu.

Şehit Alan’ın cenazesinin, öğle namazının ardından son yolcuğuna uğurlanacağı belirtildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şehidin evinden detay

Şehidin evine asılan Bayrak'tan detay

Şehidin Fotoğrafları

Şehidi taşıyan uçağın havalimanına inmesi

Şehit yakınlarından detaylar

Şehit Babası Hasan Alan'ın konuşması

Vali Numan Hatipoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tekin YALÇINKAYA/Elazığ,(DHA)

======================================================

2) SILA BEBEKLE İLGİLİ 5 ŞÜPHELİNİN TUTUKLUKLARINA DEVAM KARARI VERİLDİ

TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede bir ay sonra hayatını kaybeden Sıla Yeniçeri (2) ile ilgili tutuklanan 5 şüpheli için mahkemede yapılan 'Tutukluluğun gözden geçirilmesi'nde şüphelilerin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri (25), kızı Sıla Yeniçeri'yi 2 Ağustos'ta Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yeniçeri, vücudunda morluklar olan çocuğunun bıraktığı komşusu tarafından düşürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan Sıla Yeniçeri, daha sonra ailesine teslim edilip, evine gönderildi. Aile, 8 Eylül akşamı Sıla Yeniçeri'yi yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Baygın haldeki Sıla Yeniçeri'yi muayene eden doktorlar, darp izleri ve morlukları görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan Sıla Yeniçeri, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene edilen Sıla Yeniçeri'nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Hastane ayrıca Sıla Yeniçeri'den aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

5 TUTUKLAMA

Gizlilik kararı alınan soruşturma kapsamında, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakiye Yeniçeri'nin de aralarında olduğu 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturmada Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. (57)., komşusu Kani A. (32) ile bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. (14) ve K.A. (13) tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül'de yaptığı açıklamada, Sıla Yeniçeri'nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini açıkladı.

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Sıla Yeniçeri, önceki gün 1 aylık yaşam savaşını kaybetti. Sıla Yeniçeri, önceki gün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Malkara Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün tutuklanan 5 şüpheli için 'Tutukluluğun gözden geçirilmesi' yapıldı. Bulundukları cezaevinden SEGBİS ile bağlanan Bakiye Yeniçeri, Sanlı Ö., Kani A., G.A. ve K.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------

-Arşiv görüntülerle

HABER: Mehmet YİRUN/TEKİRDAĞ, (DHA)-

======================================================

3) KIZ ÇOCUĞUNA TACİZ GİRİŞİMİNİ MAHALLELİ ÖNLEDİ; KAÇAN ŞÜPHELİ ARANIYOR

DİYARBAKIR'da, 7 yaşındaki kız çocuğunu toprak birikintisinin arkasına götürmeye çalışan taciz şüphelisi, mahallelinin fark etmesiyle kaçtı. Eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Olay, akşam saatlerinde Kayapınar ilçesi, Fırat Mahallesi, Ayşenur Zarakolu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 30 yaşlarında olan ve üzerinde gri üst ile lacivert kot pantolon bulunan erkek şüpheli, kız çocuğunu arazideki toprak birikintisinin arkasına götürme çalıştı. Taciz şüphelisini fark eden çevredekiler, toprak birikintisine doğru ilerledi. Çevredekilerin geldiğini gören şüpheli olay yerinden kaçarken, ihbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çocuk, sağlık kontrolü için Diyarbakır Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Kontrollerinde bacağında ısırık izleri tespit edilen mağdur çocuk, Çocuk İzlem Merkezi'ne (ÇİM) götürüldü.

Polis ekipleri ise olay yerinden kaçan ve eşkali belirlenen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. (DHA)

Görüntü dökümü

--------------

Ambulans

Çocuğun ambulans içerisinde olması

Ambulansın gitmesi

Yunus ekiplerinin arama yapması

Polis

Genel ve Detay görüntüler

Haber ve Kamera:Gıyasettin TETİK,Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR(DHA)

======================================================

4) KADINI TAKİP EDİP TACİZ EDEN ŞÜPHELİYE EV HAPSİ

ESKİŞEHİR'de takip ettiği F.A. adlı kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen Y.E.'ye, çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi verildi. Şüphelinin kadını evine kadar takip ettiği anlar ise apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Tepebaşı ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde oturan F.A.'yı takip eden Y.E., iddiaya göre sokak ortasında cinsel tacizde bulundu. F.A. kaçarak evinin olduğu apartmana girdi. Arkasından gelen Y.E., içeri giremeyince oradan ayrıldı. F.A.'nın şikayeti üzerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince araştırma başlatıldı. Kimliği apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen Y.E., evinde yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Y.E.'ye, ev hapsi verildi.

Şüpheli Y.E.'nin kadını, takip edip apartmana girmeye çalıştığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde F.A.'nın arkasından gelen Y.E.'nin bir süre kapıda durduğu daha sonra ise oradan ayrıldığı anlar yer aldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------

-Güvenlik kamerası görüntüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

======================================================

5) ÖZEL HALK OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ; OLAY KAMERADA

KOCAELİ'nin Karamürsel ilçesinde, özel halk otobüsünde bıçaklı saldırıya uğrayan Enes Yiğit Toraman (29), yaşamını yitirdi. Saldırı anı ise otobüsün güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, saat 21.00 sıralarında 4 Temmuz Mahallesi'nde meydana geldi. Enes Yiğit Toraman, hattın ilk durağı olan Karamürsel Otogarı'ndan 41 J 3272 plakalı özel halk otobüsüne bindi. Otobüs, 4 Temmuz durağına geldiği sırada Toraman, otobüse binen ve ismi henüz öğrenilemeyen kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli olay yerinden kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan Toraman, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karamürsel Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Toraman, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

OLAY KAMERADA

Öte yandan, olay anı özel halk otobüsünün güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde; saldırganın otobüse binip, arkaya doğru ilerlediği, Toraman'a bıçakla saldırdığı ve otobüste bulunan yolcuların panik yaşadığı anlar yer aldı.

Polis, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Otobüsün içind yaralı olarak yatan Toraman'a sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

Haber-Kamera: Nazım Özgün ERBULAN/ KARAMÜRSEL (Kocaeli), (DHA)-

======================================================

6) KAYSERİ'DE HAFİF TİCARİ ARAÇLA KAMYON ÇARPIŞT: 1 ÖĞRETMEN ÖLDÜ, 5 YARALI

KAYSERİ'de, hafif ticari araçla taş yüklü kamyonun çarpıştığı kazada, 1 öğretmen yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 17.00 sıralarında Kayseri-Ankara yolunda meydana geldi. Kocasinan ilçesi Mahzemin Mahallesi'ndeki bir okulda öğretmenlik yapan O.M., C.Y., Ö.Ç. ve Hasan Kale, iddiaya göre evlerine dönmek için durağa gitti. Bu sırada mahallede yaşayan Y.K., 38 AIK 062 plakalı hafif ticari aracıyla durağa yanaşarak öğretmenleri aldı. Kavşaktan dönmeye hafif ticari araç ile A.Ö. idaresindeki 38 HP 824 plakalı taş yüklü kamyon çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kamyon, pancar tarlasına uçtu. İhbar üzerine kaza yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde öğretmenlerden Hasan Kale'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Tarlaya devrilen kamyondan görüntü

-Genel ve detay görüntü

-Hafif ticari aracın telefonla çekilen görüntüsü

Haber-Kamera: Furkan KAVUKLU/KAYSERİ, (DHA)

======================================================

7) REFÜJDEKİ DEMİRLERDEN ATLAYIP, YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTERKEN CANINDAN OLDU

YOZGAT'ta refüjdeki demirlerin üzerinden atlayıp, yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet Bal (14), hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Kaza, akşam saatlerinde kent merkezi Yozgat- Sivas karayolunda meydana geldi. Mehmet Bal, refüjde bulunan demirlerin üzerinden atlayıp yolun karşısına geçmek istedi. H.O.Y. yönetimindeki 40 ABJ 768 plakalı hafif ticari araç, Bal'a çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Bal, sağlık ekiplerinin kaza yerindeki ilk müdahalesinin ardından Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet Bal, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Bal'a çarpan hafif ticari araçta bulunan S.B., çocuğun demirlerden atlayıp dengesini kaybederek aracın üstüne düştüğünü iddia etti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------------

- Kaza yeri görüntüsü

- Kazaya karışan hafif ticari araçtan görüntü

- Görgü tanığı konuşması

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)-

======================================================

8) İŞ YERİ ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI

KOCAELİ'nin Derince ilçesinde kendisine ait iş yerinden çıkan Mesut D. ve yanında bulunan Harun Y., henüz kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından tabanca ile açılan ateş sonucu yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Yenikent Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre cadde üzerinde iş yeri bulunan Mesut D., Harun Y. ile birlikte arabasına gittiği sırada henüz kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı. İki kişi, açılan ateş sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Şüpheli ya da şüpheliler olay yerinden kaçarken çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulans ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Olay yeri inceleme ekipleri bölgede çalışma gerçekleştirdi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, polis olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Mermi kovanından detaylar

Haber-Kamera: Nazım Özgün ERBULAN/DERİNCE(Kocaeli), (DHA)

======================================================

9) SİİRT'TE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, 2 SÜRÜCÜ YARALANDI

SİİRT'te, iki otomobilin çarpıştığı kazada 1'i ağır 2 sürücü yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Siirt çevreyolunda meydana geldi. Nesim Ç. (28) yönetimindeki 56 ABC 391 plakalı otomobil ile Adnan E. (47) yönetimindeki 53 BA 396 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler yaralanırken, ihbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralılardan Nesim Ç.'nin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaza yerinden görüntüler

Haber-Kamera: Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)

======================================================

10) İŞÇİLERİN KALDIĞI PANSİYONDA YANGIN: 3 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

KOCAELİ'nin İzmit ilçesinde işçilerin kaldığı pansiyonda çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi.

Yangın, saat 18.00 sıralarında Malta Mahallesi Özgürlük Caddesi üzerinde bulunan bir pansiyonda meydana geldi. İşçilerin kaldığı pansiyonda henüz bilinmeyen sebeple çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahaleleri sonucu yangın söndürüldü. Dumandan etkilendiği belirlenen 3 kişi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan müdahalenin ardından tedbir amaçlı kaldırıldıkları Kocaeli Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

İtfaiye görevlileri müdahale sırasında dumandan etkilenen sahipli kediyi de kurtardı. Pansiyonda çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Pansiyondan görüntüler

-Kurtarılan kedinin görüntüsü

-Detay

HABER-KAMERA: Nazım Özgün ERBULAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

======================================================

11) KOMŞUSUNUN KÖPEĞİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN KADINA 12 DİKİŞ ATILDI

KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde, komşusunun köpeğinin saldırısına uğrayan Servet Sırkıntı (42) hastaneye kaldırıldı. Kolundan ve bacağından yaralanıp, 12 dikiş atıldıktan sonra taburcu edilen kadın, "Komşuya ziyarete gitmiştim. Eşini çağırdım, duymadı. Köpek diğer taraftan saldırdı. Kendimi muhafaza edemedim. Kendimi koruyamadım, parçaladı. Köpeğin sahibi beni hastaneye götürdü. Sağ bacağımda ve sol kolumda yara var" dedi.

Olay, sabah saatlerinde Yahyalı ilçesi Karaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Servet Sırkıntı, komşusuna ziyarete gittiği sırada bahçede bulunan köpek tarafından saldırıya uğradı. Kolundan ve bacağından yaralanan Sırkıntı, komşusu M.Ç. tarafından Yahyalı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedaviye alınan kadına toplam 12 dikiş atıldı. Sırkıntı, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaşadıklarını anlatan Servet Sırkıntı, "Komşuya ziyarete gitmiştim. Eşini çağırdım, duymadı. Köpek diğer taraftan saldırdı. Kendimi muhafaza edemedim. Kendimi koruyamadım, parçaladı. Köpeğin sahibi beni hastaneye götürdü. Sağ bacağımda ve sol kolumda yara var" ifadelerini kullandı.

Servet Sırkıntı'nın kocası Uğur Sırkıntı (45) ise "Eşim komşuya ziyarete gittiğinde köpek ısırmış. Biz başıboş köpeklerden şikayetçiyiz. Gereken ne ise yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR FACİA YAŞANIRSA HİÇ KİMSE ŞAŞIRMASIN'

Mahalle Muhtarı Nuri Sırkıntı da köyümüzle okul arasında bayağı bir mesafe var. Sabah erkenden çocuklar okula giderken başıboş köpekler yol üzerinde çok duruyorlar. Çocuklara saldırıyorlar. Yarın büyük bir facia yaşanırsa hiç kimse şaşırmasın. Yetkililerden ricamız, başıboş köpekler kontrolsüz ve aşısız geziyorlar. Bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

-Köpekten görüntüler

-Servet Sırkıntı'nın konuşması

-Uğur Sırkıntı'nın konuşması

-Mahalle Muhtarı Nuri Sırkıntı'nın konuşması

Haber-Kamera: Hacı Baba LALE/KAYSERİ, (DHA)

======================================================

12) FABRİKADA ÜZERİNE KASA DEVRİLEN İŞÇİ YARALANDI, KAZA ANI KAMERADA

DÜZCE'de araç parçası imalatı yapan fabrikada forkliftle taşınan kasaların üzerine düştüğü işçi yaralanırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, akşam saatlerinde Beyköy'de bulunan organize sanayi bölgesinde kurulu araç parçası imalatı yapan fabrikada meydana geldi. Fabrikanın montaj bölümünde forkliftle taşınan kasalar işçi olarak çalışan Faruk B.'nin üzerine devrildi. Kasaların altında kalan işçi yaralanırken mesai arkadaşları yardımına koştu. Yaralanan işçi ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından sevk edildiği Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kasaların Faruk B.'nin üzerine düştüğü anlar fabrikanın güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kasaların işçinin üzerine devrildiği an

-İşçilerin yardıma koşması

HABER: Musa KESKİN/DÜZCE,(DHA)

======================================================

13) ANTALYA'DA BETON MİKSERİ DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ YARALANDI

ANTALYA'da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı beton mikseri devrildi. Devrilen mikseri vatandaşlar kamerasına kaydetti.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Konyaaltı ilçesine bağlı Zümrüt Mahallesi Çakırlar Kavşağı olarak bilinen yerde meydana geldi. Çakırlar yolu üzerinde 07 DY 106 plakalı beton mikseriyle seyir halinde olan ismi öğrenilemeyen sürücü, kavşağa geldiğinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bton mikseri, yol kenarındaki şarampole devrildi. Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirirken, sürücü itfaiye ekibi tarafından beton mikserinden çıkartılıp, sağlık ekibine teslim edildi. Devrilen beton mikseri ise trafikte seyir halinde olan diğer sürücülerin cep telefonu kameralarına yansıdı. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------

- Vatandaşların cep telefonu görüntüleri detay

Haber - Kamera: Tunahan KIR/ANTALYA, (DHA)

======================================================

14) KAYALIKLARDAN DÜŞEN RUS TURİST EKİPLER TARAFINDAN KURTARILDI

BARTIN'ın Amasra ilçesine kruvaziyer gemisiyle gelen 2 Rus turist, yüzmek için kayalıkların olduğu bölgeye gitti. Kayalıklarda düşerek yaralanan genç turist Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Sabah saatlerinde 'Astoria Grande' isimli kruvaziyer gemisiyle tarihi ve turistik ilçe Amasra'ya bin 113 Rus turist geldi. Gemide bulunan 2 Rus genç yüzmek için Amasra küçük limandaki kayalıklara gitti. Burada gençlerden biri kayalıklardan düşerek, ayağından yaralandı. Yanındaki arkadaşı denizde bulunan balıkçılardan yardım istedi. Balıkçılar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK-3 dalgıç ekibi botla 2 Rus gencin bulunduğu bölgeye gitti. Yaralı turist ile arkadaşı bota alınarak, Amasra limanına getirildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Rus turist, tedavisi için Bartın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Rus genç tedavisinin ardından Samsun'a hareket eden Kruvaziyer gemisine geri döndü. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Rus turistlerin kayalıklardan kurtarılması

-Yaralı Rus turistin ambulansta görüntüsü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: BARTIN,(DHA)

======================================================

15) SİİRT'TE HAVAYA ATEŞ AÇIP İŞYERİNE SIĞINAN ŞÜPHELİ, GÖZALTINA ALINDI

SİİRT'te araç trafiğine kapalı caddede havaya rastgele ateş açan ve akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen Salih A., çevredekilerin tepkisi üzerine kaçarak sığındığı bir iş yerinde yakalandı.

Olay, 16.30 sıralarında Güres Caddesi'nde meydana geldi. Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Salih A., yanında getirdiği tabancayla havaya ateş açtı. Çevredekilerin tepki gösterdiği Salih A., kaçarak bir iş yerine sığındı. İhbarla olay yerine giden polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Salih A., İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Salih A.'nın emniyetteki işlemleri devam ederken, olay sırasında caddede bulunan Zeki Talat, "Allah korusun, biri ölseydi ne olacaktı? Deli raporu var diye serbest mi bırakılacak? Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruzö dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

Vatandaşların, Salih Aydın ile tartışması

Vatandaşların, silahlı şahsa tepkisi

Zeki Talat adlı vatandaşın konuşması

İş yerine sığınan zanlının polisler tarafından gözaltına alınması

Haber-Kamera: Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)

======================================================

16) YÜKSEKOVA'DA, BİRÇOK KUŞ TÜRÜNÜN YAŞADIĞI NEHİL SAZLIĞI'NDAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlığı'nda yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2.5 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, gece saatlerinde Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler, Kamışlı, Karlı ve Vezirli köylerinin yakınında bulunan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı'nda çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Yüksekova Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin 2.5 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Sazlıktaki yangından genel görüntü

-İtfaiye ekiplerin müdahalesi

-Ekiplerden detay

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)-

======================================================

17) GAZİANTEP'TE DOĞALGAZ BORU HATTI DELİNDİ, GAZ SIZINTISI MAHALLEDE PANİĞE NEDEN OLDU

GAZİANTEP'te, belediye ekiplerinin altyapı çalışması yaptığı sırada doğalgaz borusu hattında delik meydana gelmesiyle yaşanan gaz sızıntısı, mahallede paniğe neden oldu. Tedbir amaçlı doğalgazın kesildiği mahallede delinen boru hattı ekiplerin kontrolü ile değiştirildi.

Olay, akşam saatlerinde Çıksorut Mahallesinde meydana geldi. Belediye ekiplerinin altyapı çalışması yaptığı sırada iş makinesinin temas etmesiyle doğalgaz boru hattında delik meydana geldi ve mahalleyi yoğun gaz kokusu sardı. Yoğun gaz kokusu mahallede endişeye neden olurken, ihbar ile olay yerine polis, itfaiye ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik önlemleri kapsamında gaz sızıntısı olan sokağı boşalttırdı. Doğalgaz ekiplerinin yaptığı inceleme ve onarımın ardından boru hattındaki arıza giderildikten sonra vatandaşların sokağa ve evlerine dönmesine izin verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sokaktan görüntü

-Çalışma yapan ekiplerden görüntü

HABER: Ahmet ATMACA/ GAZİANTEP, (DHA)-

======================================================

18) GAZİANTEP'TE 5 AYRI NOKTADA ÇIKAN ORMAN YANGINI 2 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde 5 ayrı noktada çıkan orman yangını, ekiplerin karadan ve havadan 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü.

Öğleden sonra Boğaziçi ile İdilli Mahallesi arasında Almadin mevkisindeki ormanda 5 ayrı noktada yangın çıktı. Ormandan farklı bölgelerden yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarıyla İslahiye ve Nurdağı Orman İşletme Şefliğine ait 8 arasöz, 5 itfaiye, 8 su tankı ve 7 iş makinesi sevk edildi. Karadan 100 kişilik ekibin müdahale ettiği yangınlara, havadan da 2 helikopter destek verdi. Ekiplerin 2 saat süren çalışması ile yangınlar kontrol altına alınarak söndürüldü. Ağaçların zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

- Yükselen alevler ve dumanlar

- Helikopterlerin havadan müdahalesi

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA

======================================================

19) 'KIZ KAÇIRMA' MESELESİ NEDENİYLE HUSUMETLİ OLDUĞU KİŞİNİN EVİNİ YAKTI

KAHRAMANMARAŞ'ta A.K. (23), 'kız kaçırma' meselesinden husumetli olduğu U.Z.'nin (40) evini yaktı. A.K., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Elmalar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, A.K., daha önceden kız kaçırma meselesi nedeniyle husumetli olduğu U.Z.'nin 2'nci kattaki evinin penceresinden bir cisim atıp kaçtı. Kimsenin yaşamadığı evden yükselen alevleri görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına alıp yangını söndürdü. Evde hasara neden olan yangının ardından evi kundakladığı öne sürülen A.K. ise jandarma ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan A.K., sorgulanmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------------

- Yanan evden görüntü

HABER: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-

======================================================

20) EDİRNE KIRMIZISINA RENGİNİ VEREN BİTKİ HASAT EDİLDİ, KUMAŞLAR BOYANDI

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi'nde başlatılan çalışmalarla, tarihin tozlu sayfalarından bugüne taşınıp yeniden canlandırılan 'Edirne kırmızısı' renginin üretildiği 'Rubia tinctorum' bitkisi için hasat ve boyama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte hasat edilen bitkilerden elde edilen toz boyalarla kumaşlar boyanırken, 'Edirne kırmızısı'na boyanan kumaş ve hediyelik eşyalar da izlenime sunuldu.

Trakya Üniversitesi tarafından Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde 'Edirne Kırmızısı Kök Boya Hasadı ve Boyama' etkinliği gerçekleştirildi. Enstitünün Karaağaç Mahallesi'ndeki tıbbi aromatik ve boya bitkileri üretim bahçesinde, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlikte, bitkilerden elde edilen toz boyalarla kumaşlar boyanırken, Edirne kırmızısı rengiyle boyanan kumaş ve hediyelik eşyalar da sergilendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda kişi ve ilkokul öğrencileri katıldı.

'KÖK BOYA BİTKİSİNDEN ELDE EDİLEN DOĞAL BİR RENK'

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek, etkinlikte yaptığı konuşmada, Edirne kırmızısı hakkında bilgi vererek, "Edirne kırmızısı kök boya bitkisinden elde edilen doğal bir boyadır ve Osmanlı İmparatorluğu mirasıdır. İlk kez 15'inci yüzyılda Edirnekari ustalarının kullanmaya başladığı Edirne kırmızısı, çok zahmetli boyama süreci, işlemesi ve sırrını çözene yüksek miktarda ödüllerin verildiği bir renk olarak tarihte yerini almıştır. Kök boyanın boyacılıkta kullanılan kökleri 3-4 yıllık gelişme süresini tamamlamış olan kök kısımlarıdır. Çok yıllık bir bitkidir, kök boya bitkisinin gövdesi köşeli, tüylü bir yeşil aksama sahiptir. Enstitü olarak amacımız, çalıştığımız bu ürün gruplarında model olarak görev almak ve üreticilerimize teknik destek sağlamaktır. Yürütülen bu çalışmalar sonucunda ilimizde bazı üreticilerimiz tarafından, kök boya bitkisinin üretimine başlanılmıştır. Dolayısıyla bizler bu üreticilerimizi hem tebrik ediyoruz, teşvik ediyoruz ve çalışmalarında da kolaylıklar diliyoruz" dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZ DAHA YOĞUNLAŞACAK'

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan da üniversite olarak 2017 yılından beri Edirne kırmızısının ayağa kaldırılması ve şehrin kültürüne katılması için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek, "Kitaplar yazıyoruz, projeler üretiyoruz, araştırmalar gerçekleştiriyoruz, uluslararası sempozyumlar düzenliyoruz. Küçük etapta söyleşiler, paneller, konferanslar düzenliyoruz. Bu bağlamda 2024 yılı içerisinde hazırlamış olduğumuz Trakya Üniversitesi Edirne Kırmızısı ve Edirne Gülü Uygulama Araştırma Merkezi'nin YÖK tarafından kabul edilmesi de bizim için son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Bundan sonra üniversitemiz bu tür çalışmaları daha yoğun bir şekilde, tek bir elden daha organize ve daha etkin bir şekilde gerçekleştirecektir. Bu çerçevede ilimizin bu konuda katkı verecek bütün kurumlarıyla çalışmaya hazırız. Bundan sonra da iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BİR ŞEHRİN RENGİYLE ANILMASI ÇOK KIYMETLİ'

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da Edirne kırmızısının şehrin marka değeri açısından çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bugüne kadar bununla ilgili çok ciddi mesai sarf edildi, görüyorum. Kurumlar, kuruluşlar, Edirne Belediyesi, kendi mesai arkadaşlarım, sivil toplum örgütleri. Biz de bunu bir paydaşı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha heyecanlı bir şekilde, daha farklı projelerle bu işin paydaşı olmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda Edirne kırmızısı belki de dünyada ilk ve tek, bir şehrin bir renkle anılıyor olması çok kıymetli. Üstelik de bu rengin böyle değerli bir hikayesi olması çok kıymetli. O yüzden ben Edirne Belediye Başkanı olarak bu konuda yapılacak bütün çalışmaların hem paydaşı olmak hem de geliştirmek için ekip arkadaşlarımla beraber sonsuz bir çalışma içerisinde olacağımızın sözünü veriyorum" dedi.

'EDİRNE KIRMIZISI HERKESİN SAHİP OLMAK İSTEDİĞİ BİR RENK'

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ise Edirne kırmızısının efsane bir renk olduğunu söyleyerek, "Gerçekten herkesin sahip olmasını istediği bir renk. Uğruna casusluklar yapılmış. Formülü bulunmak için insanlar kaçırılmış. 1500'lerden beri insanlık bunu kullanmış. Ama son yıllarda özellikle üniversitemiz 3-4 yıl önce araştırmasıyla birlikte bu alanda yaptıkları pilot çalışmalarla bu rengin tekrar insanlığa, kullananlara kazandırılmasına emek verilmiş ve büyük bir başarı sağlanmış. 3'üncüsü düzenlenen bu etkinlikte, katılımın daha yüksek olması, ilginin artması, kentimiz adına da önemli. Bir kenti değerli kılan onun sahip olduğu marka değerleri ve zenginlikleridir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilk olarak kök bitkiyle elde edilen boya ile kumaş boyama yapıldı. Özel kazanlarda hazırlanan boyalara, kumaşlar batırıldı. Bir süre kazanın içinde boyayla ısıtılan kumaşlar, 'Edirne Kırmızısı' rengine boyandı. Kumaş boyama etkinliğinin ardından, enstitü bahçesinde yetiştirilen Edirne kırmızısına rengini veren 'Rubia tinctorum' bitkisinin hasadı yapıldı. Bir kısmı elle hasat edilen tarla, daha sonra traktörle hasat edildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------------

- Edirne kırmızısı rengindeki kumaşlar

- Kök bitkisi tarlasından genel

- Bitkilerden detay

- Kumaş boyanan kazan

- Kök bitkisinden detay

- Toz boyadan detay

- Açılış töreninin başlaması

- Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek konuşması

- Rektör Yardımcısı Tan konuşması

- Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın konuşması

- Vali Yardımcısı Subaşı konuşması

- Kumaşın boyanması

- Bitkinin traktörle hasat edilmesi

- Bitkinin incelenmesi

Haber - Kamera: Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

======================================================

21) TİYATRODAN UYARLANAN 'TAKINTILAR'IN GALASI, ALTIN PORTAKAL'DA YAPILDI

FRANSIZ yazar Laurent Baffie'nin 'Toc Toc' oyunundan uyarlanan 'Takıntılar' filminin Türkiye galası, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapıldı.

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61'inci kez başladı. Festivalin 3'üncü gününde özel gösterim kategorisinde Yunus Nihat Özcan'ın yönetmenliğini yaptığı, Fransız yazar, yönetmen ve komedyen Laurent Baffie'nin 'Toc Toc' oyunundan uyarlanan 'Takıntılar' filminin Türkiye galası gerçekleştirildi. Oyuncu kadrosunda Zafer Algöz, Seda Bakan, Özge Özberk, Bora Akkaş, Ecem Erkek, Sarp Akkaya, Çiçek Dilligil gibi isimlerin yer aldığı filme sinemaseverler, yoğun ilgi gösterdi. Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) yaşayan 6 kişinin bir klinikte yaşadıklarını anlatan ve ilk gösterimi yapılan film, sinemaseverlerin beğenisini kazandı.

'MÜKEMMEL BİR SENARYO VARDI'

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki gösterimin ardından Yunus Nihat Özcan, Zafer Algöz, Seda Bakan, Laurent Baffie'nin katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi. Algöz, "Yazarımız Laurent Baffie'ye minnettarım. Filmlerde genel başrol, yan rol gibi alanlar vardır. Ancak bu filmde her oyuncunun kendisini gösterebileceği bir alan yaratılmış. Hepimizin elbette takıntıları var. Yeter ki bunların farkında olalım. Çok zevk alarak çalıştığım bir iş oldu. Mükemmel bir senaryo vardı. Bu ülkede artık bebeklerin, çocukların, kadınların, yaşlıların, ağaçların hür ve özgür yaşamaya hakkı var. Babalarımızdan böyle bir ülke aldık ve tekrar ülkemizi oraya getireceğiz" dedi.Ekip arkadaşlarını tanıtan yönetmen Yunus Nihat Özcan, seyircilere kendilerine büyük moral verdikleri için teşekkür etti. Özcan, ekibin çok yoğun olduğu nedeniyle çok prova yapma şanslarının olmadığını, az ama öz provalar yaptıklarını söyledi.

'FİLMİ ÇOK BEĞENDİM'

Hikayenin yazarı Laurent Baffie, "Bu oyunu, 20 yıl önce yazdım. Dünyada 40'tan fazla ülkede gösterildi, 5 milyon izleyiciye ulaştı. Her seferinde küçük tiyatro grupları bile bu oyunla büyük başarı yakaladı. İspanya ve Güney Kore'de filmleri yapıldı. Bu akşam bu filmi izledim ve çok beğendim. Çünkü bu hikayede uyulması gereken 3 kural olan; durumun komikliği, sorunları olan insanlarla dalga geçilmemesi ve ötekini kabullenmeyi çok güzel uyguladılar" dedi.Oyuncu Seda Bakan da "Film çok güzel işlenmiş. Filmin bazı sahnelerinde kafam orada kaldı. Tek mekanda, bir tiyatro oyununun bu kadar ritmi tutturması, beni çok etkiledi" diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sinemaseverler'den detay

-Yoğunluktan detay

-Zafer Algöz'in açıklamaları

-Laurent Baffie'nin açıklamaları

-Seda Bakan açıklamaları

-Yunus Nihat Özcan'ın açıklamalar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER/ ANTALYA, (DHA)

======================================================

 Metni Kopyala