Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı

Trabzonspor'un efsane başkanlarından olan Şamil Ekinci 83 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Ekinci, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şamil Ekinci'nin cenaze namazı İstanbul Levent'te yer alan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı.

Cenaze törenine Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Eski Başkanları Sadri Şener ve Muharrem Usta da katıldı.

Efsane başkan Ekinci, cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu mezarlığında aile kabristanlığına defnedildi.

Şamil Ekinci kimdir?

Aslen Kırşehirli olan Mustafa Şamil Ekinci 2 Haziran 1941 yılında dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Çok genç yaşta ailesinin Trabzon’da fabrika kurmak istemesiyle Trabzon’a gelen ve fabrikanın kurulmasıyla Trabzon’a yerleşen Ekinci, uzun yıllar iş hayatına şehrimizde devam etti. Un, yem ve çuval fabrikalarının yanı sıra, gazete ve birçok ticari işletmesini yine Trabzon’da açtı.

1970 yılında ilk olarak Rıfat Dedeoğlu başkanlığında yönetim kurulu üyeliği yapan Ekinci, Başkan olacağı Haziran 1975 kongresine kadar, yönetim kurulu üyeliği, umumi kaptan ve ikinci başkanlık görevlerini yaptı.

Başkanlığının ilk sezonu olan 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, İstanbul hegemonyasına son vererek Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon unvanını elde etti. Trabzonspor, Ekinci’nin 5 sezon boyunca başkanlık yaptığı dönemde; 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ekinci aynı zamanda 1983-1985 yılları arasında Divan Kurulu Başkanlığı görevini de icra etti. 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Ekinci, yöneticilik ve başkanlık yaptığı dönemlerde Trabzonspor tam 17 kupa kazandı.

9 Şubat 2011’de açılan Trabzonspor müzesine ise Mustafa Şamil Ekinci ismi verildi. Müzeye isminin verilmesinde mutluluk duyan Ekinci, “hayatımın en büyük hediyesini aldım” demişti.