Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde hissedilen bir deprem meydana geldi

Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde deprem

 

Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, Sivas’ta, saat 11.29’da merkez üssü kent merkezi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10,57 kilometre derinliğinde olan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden çıkarken, derste olan öğrenciler de öğretmenleri tarafından tahliye edildi. Kent merkezindeki Selçuk Ortaokulu öğrencilerinin deprem sırasında dışarı çıktıkları anlar görüntülendi.

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, AFAD ekipleri saha taraması başlattı. (DHA)

 


Flaş Haber●2024-10-17 11:51:05●Sivas●Ulusal●

AFAD: Sivas'ta saat 11.39'ta 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Bakan Yerlikaya: Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Vali Şimşek, Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek 'İl genelinde taramalarımız devam etmekte olup, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmemiştir.' dedi.