Şampiyonluk sezonunda ekonomik anlamda hazır değildik

‘ŞAMPİYONLUK SEZONUNDA EKONOMİK ANLAMDA HAZIR DEĞİLDİK’

Trabzonspor Kulübü’nün ekonomik anlamda yaşadığı sorunlara da değinen Doğan, hızlı bir şekilde borçları kapatmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Bordo-mavili takımın şampiyon olduğu sene kulübün ekonomik anlamda hazır olmadığını dile getiren Doğan şöyle konuştu:

"Trabzonspor, kazanan kulüplere baktığınız zaman ‘Biz bu kupayı neden kazanamıyoruz’ veya 'Niye orada değiliz’ diye ben de düşünüyorum. Öyle olmalıydı bunun sonuçları ama olmadı. Trabzonspor ekonomik olarak iş hayatından bunu örnekleyeceğim. Bu zamanda dünyanın bu sisteminde, bu ekonomik durumda ne iş yaparsan yap ticaretle de uğraşsan futbol kulübü de yönetsen evinde de geçerli bunların hepsi ekonomik bağımsızlığın, gücün yoksa her yerde sıkıntıdasın. Öncelikle Trabzonspor ekonomik olarak bağımsızlığını kazanmak zorunda. Yani bir planlamayı doğru yapmak lazım. Kendi işimizde nasıl yapıyorsak burada da öyle yapmak lazım. Mali olarak, sportif olarak, teknik olarak hazır olmak. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman ancak Trabzonspor gerçek anlamda sürdürülebilir bir başarıya ulaşabilir. Dolayısıyla ilk iş olarak kendimizi ekonomik anlamda Trabzonspor’un önemli problemlerini çözmeye adadık. Şöyle bir gerçek de var. Saha sonuçları olmadan da bu işleri yürütme şansın yok. Biz 1,5 yıllık başkanlık döneminde mütevazı olmayacağım ekonomik anlamda çok önemli hamleler yaptık. Bugün 9 milyarı aşan bir para ödenmiş. Bunun 8 milyara yakın bir rakamı karşılıksız. Tamamıyla kasaya girmiş. Ama tüm bunlara rağmen baktığınız zaman ekonomik sıkıntılar devam ediyor ve çözülmesi gereken problemler var."

 

'HIZLI BİR ŞEKİLDE BU BORÇLARI KAPATMAK İÇİN BÜYÜK EMEK SARF EDİYORUZ'

"Hızlı bir şekilde bu borçları kapatmak için büyük emek sarf ediyoruz" diyen Başkan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim ilk etapta ekonomik problemleri çözüp daha sonra Trabzonspor’u sürdürülebilir bir başarıya götürmemiz lazım. Şampiyonluk sonrasında yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi şuydu: Biz Trabzonspor olarak aslında ekonomik anlamda şampiyonluğa hazır değildik. Taraftar hazırdı, herkesin sevdası bu, camia hazırdı herkesin sevdası bu, camia hazırdı herkesin sevdası bu. Yöneticiler de hazırdı. Yani kafamızda bundan başka bir şey yoktu. Dolayısıyla kendimizden yaptığımız fedakarlıklarla bir şekilde şampiyonluğa yürüdük. Ama sonrasında ekonomik gerçeklikten uzaklaştığımız için sürdürülebilir başarıya götüremedik. Biz artık aynı hataları yeniden yapmamamız lazım. Hızlı bir şekilde bu borçları kapatmak için büyük emek sarf ediyoruz"

‘ŞAMPİYONLUKTAN SONRA CAMİADA RAHATLAMA OLDU’

Şampiyonluktan sonra tüm camiada bir rahatlama olduğunu dile getiren Doğan, "Buna bizler de dahildik. Transferlerde başarılı olamadık. Hocamız kendisi de söylediği gibi başarılı olamadık. Diğer büyük kulüplerde olduğu gibi Avrupa’nın diğer büyük kulüplerinde olduğu gibi şampiyonluktan sonra da Trabzonspor kulübünde bir performans düşüklüğü meydana geldi. Bunu istemezdik. Ama bu bir gerçek, dışarıdan görünen bir gerçek. Bizim de kabul ettiğimiz bir gerçek" dedi.