İzlanda - Türkiye ilk 11'ler açıklandı

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

A Millî Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında bu akşam İzlanda ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.


İzlanda'nın başkenti Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanacak olan müsabaka, TSİ 21.45'te başlayacak. Maç TV8 ve EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak'ın yardımcılıklarını Paweł Sokolnicki ve Bartosz Kaszyński yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Marcin Kochanek olacak. Maçta Pawel Malec VAR, Krzysztof Myrmus ise AVAR olarak görev yapacak.

İzlanda - Türkiye ilk 11'ler açıklandı

İzlanda:Valdimarsson, Fridriksson, Ingason, Gudmundsson, Óskarsson, Tómasson, Anderson, Grétarsson, Traustason, Ellertsson, Gudjohnsen

Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Abdülkerim Bardakcı, İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu.
 


Grubun diğer maçında, aynı gün ve aynı saatte Galler ile Karadağ karşılaşacak.

Ay-Yıldızlılarımız, grupta oynadıkları ilk maçta deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalırken, ikinci maçta İzmir'de İzlanda'yı 3-1 mağlup etmişti. Millîlerimiz, oynadıkları son maçta Karadağ'ı 1-0 yenmişti. Gruba sahasında 2-0'lık Karadağ galibiyetiyle başlayan İzlanda ise ikinci maçında A Millî Takımımıza 3-1 yenilmiş ve son maçında Galler ile sahasında 2-2 berabere kalmıştı.

Dördüncü maçların öncesinde Ay-Yıldızlılarımız, 7 puanla lider durumda bulunuyor. Grupta 5 puanlı Galler 2'nci, 4 puanlı İzlanda 3'üncü sırada yer alıyor. Grupta Karadağ'ın ise puanı bulunmuyor.

 

İzlanda ile 15. randevumuz

A Millî Takımımız, İzlanda ile 15. randevuya çıkacak. Ay-Yıldızlılarımız, 13'ü resmi biri özel olmak üzere İzlanda ile yaptıkları 14 maçta 8 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 3 maç beraberlikle sonuçlanırken, millîlerimiz 3 karşılaşmada rakibine üstünlük sağladı. Yedisi İzlanda'da, 7'si Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 24 gole, A Millî Takımımız 14 golle yanıt verdi. İki takım arasında son olarak 9 Eylül'de İzmir'de oynanan maçı Ay-Yıldızlılarımız 3-1 kazandı.


Tarihimizdeki 635. müsabaka

A Millî Takımımız, tarihindeki 635'inci müsabakaya çıkacak. Ay-Yıldızlılarımız, 101 yıllık tarihinde 349'u resmi, 285'i özel toplam 634 maç oynayıp, biri hükmen 247 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Millîlerimiz, 271'i deplasmanda, 274'ü Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 865 gol attı, kalesinde 906 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden A Millî Takımımız, 634 karşılaşmanın 550'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.