İstanbul- Mimar Ece Güler, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Emre KURT/İSTANBUL,(DHA- İstanbul Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra, dün gece saatlerinde sağ olarak bulunan mimar Ece Güler, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. (DHA)

Ece Gürel, Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra, dün gece saat 01.15 sıralarında sarp ormanlık alanda hafif yaralı olarak bulundu. Uzun süre soğukta kaldığı için hipotermi geçirdiği belirlenen 36 yaşındaki peyzaj mimarı Gürel, ekiplerin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Maslak'taki özel bir hastaneye kaldırıldı. Gürel'in, tedavisi sırasında sabah saatlerinde kalbi durduğu belirlenirken, doktorların müdahalesi sonrası yeniden hayata döndürüldü. Entübe edilerek yoğun bakıma alınan Ece Gürel, bugün saat 03.00 sıralarında yaşamını yitirdi.


Belgrad Ormanı'nda kaybolan Ece Gürel'in akrabası: 4-5 avukatla aynı odaya sokmuşlar nasıl bir psikolojiye maruz kaldı bilemiyoruzİstanbul'da arkadaşına Belgrad Ormanı'na gittiğini söyledikten sonra kendisinden haber alınamayan Ece Gürel (36) için, Belgrad Ormanı'nda başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün sabah saatlerinde gölete gelen dalgıçlar suda arama yapmış; öğleden sonra Ece Gürel'e çanta, cep telefonu ve mont bulunmuştu. Bu sabah saatlerinde yeniden başlayan arama çalışmalarını Gürel'in yakınları da takip ediyor. Gürel'in akrabası Yusuf Çeştepe, "Hafta başı Ece'ye 'Çalışacak mısın sen?' diyorlar. O da 'Ben çalışacağım sinirle söyledim istifa etmeyeceğim' diyor. Pazartesi günü de tamam diyorlar. Cuma gününe kadar çalıştırıyorlar; Cuma günü de mesai bitimi Ece'yi odaya çağırıyorlar. 'Senin madem ağzından çıktı bu laf imzalayacaksın' diyorlar. Ece'ye baskı yapıyorlar ve imzalıyor" ifadelerini kullandı.
daha fazla video için

NE OLMUŞTU?

Kağıthane Gültepe Mahallesi'nde yaşayan Ece Gürel, 2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na gitmek için evinden ayrıldı. İlerleyen saatlerde kendisinden haber alamayan yakınları polise kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Ekipler, 4 Mart günü Gürel'e ait cep telefonu, mont ve bazı eşyaları buldu. Bu bölgede aramalarını yoğunlaştıran ekipler Ece Gürel'i, 6 Mart gecesi saat 01.15 sıralarında sarp arazide dere kenarında hafif yaralı şekilde bulmuş ve hastaneye sevk etmişti.