Galatasaray - Kasımpaşa: 3-3

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

Galatasaray - Kasımpaşa: 3-3

Sacit GÖNCÜ / İSTANBUL, (DHA)- Galatasaray, Süper Lig’in 7’nci haftasında sahasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılı ekip, ligde ilk kez puan kaybetti.

Süper Lig’in 7’nci haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa’yı konuk etti. RAMS Park’ta oynanan karşılaşmayı Oğuzhan Çakır yönetti. Oğuzhan Çakır’ın yardımcılıklarını ise Mehmet Akıncık ile Ali Can Alp üstlendi. Karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray; Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Jakobs, Sallai, Sara, Kerem Demirbay, Yunus Akgün, Osimhen ve Icardi ilk 11’i ile çıktı. Konuk ekip Kasımpaşa ise; Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin Özcan, Ben Ouanes, Cafu, Fall, Barak, Aytaç Kara, Hajradinovic ve Da Costa ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya Galatasaray pres ile başladı. İlk dakikalarda pres yoğunluğu arttıran sarı-kırmızılara Kasımpaşa pas oyunuyla cevap verdi. Karşılaşmanın ilk çeyrek dilimi geçerken Galatasaray, topun hakimiyetini eline aldı ve golü de attı. 20’nci dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Abdülkerim Bardakcı’nın içeri çevirdiği topa kale önünde Osimhen dokundu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Etkisini sürdüren sarı-kırmızlı ekip, 8 dakika sonra Osimhen’in ayağından 2’nci golü buldu. Sara’nın savuma arkasına gönderdiği topu ceza sahası içinde kontrol eden Osimhen, dönerek sol ayağıyla şutunu attı ve topu bir kez daha ağlara gönderdi: 2-0. Baskısını arttıran Galatasaray, 34’üncü dakikada bu kez Icardi ile golü buldu. Jakobs’un soldan kullandığı uzun taç atışı sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Icardi’nin döndükten sonra şutunda top filelere gitti: 3-0. Kasımpaşa bu gole 2 dakika sonra Fall ile cevap verdi. Winck’in sağ kanattan içeri çevirdiği topa Fall ceza sahası içerisinde yatarak vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İlk yarı Galatasaray’ın 3-1’lik üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya her iki takım da değişiklikler ile başladı. Mücadelenin 50’nci dakikası geçerken Kasımpaşa’da Fall, sağdan son çizgide ceza sahası içerisine girmek istedi fakat topa Jakobs müdahale etti. Karşılaşmanın hakemi Oğuzhan Çakır, önce pozisyonda penaltı çaldı. Ardından bir süre bekledikten sonra VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izlemeye gitti. Pozisyonu izledikten sonra Çakır, penaltıyı iptal etti. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasından sonra tempo bir hayli düştü ve iki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamadı. Mücadelenin 78’inci dakikası geçerken ceza sahası içerisine gelen topa Fall kafayla vurdu meşin yuvarlak yine Jakobs’a çarptı. Karşılaşmanın hakemi bir kez daha VAR odasıyla konuşarak pozisyonu izlemeye gitti. VAR incelemesinin ardından Çakır, bu kez beyaz noktayı gösterdi. 83’üncü dakikada penaltının başına geçen Hajradinovic, farkı 1’e indiren golü attı: 3-2. Karşılaşmanın son bölümlerine doğru girilirken Kasımpaşa'da Da Costa beraberliği sağladı. 90+5’inci dakikada sağdan Espinoza içeriye ortasını açtı. Ön direğe gelen topu Hajradinovic kafayla arkasına doğru indirdi. Gelen topu önünde bulan Da Costa, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3-3. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, sahasında Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı.

VICTOR OSIMHEN İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde İtalya Serie A ekibi Napoli’den 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen, sarı-kırmızılı formayla ilk golünü attı. Kasımpaşa karşılaşmasına 11’de başlayan 25 yaşındaki Nijeryalı santrfor, 20 ve 28’inci dakikalarda attığı 2 golle sarı-kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşamış oldu. Golcü santrfor, ilk golünün ardından sırtında ‘Finally (Sonunda)’ yazılı formayla gol sevincini kutladı. Aynı zamanda golcü oyuncu, Kasımpaşa’nın file bekçisi Gianniotis ile girdiği mücadele sonrasında sakatlanarak ikinci yarının başında oyundan alındı.

LUCAS TORREIRA DİNLENDİRİLDİ

Sarı-kırmızılarda 28 yaşındaki Uruguaylı orta saha Lucas Torreira, Kasımpaşa mücadelesinde dinlendirildi. Bu sezon Süper Lig’de 6, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda 2, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 maç ve Türkiye Süper Kupası’nda 1 olmak üzere toplamda 10 karşılaşmada da ilk 11’de başlayan Torreira, Okan Buruk’un kararıyla Kasımpaşa maçına yedek soyundu. Tecrübeli teknik adam Kasımpaşa karşılaşmasında hiç fire vermeden oynayan Lucas Torreira yerine ilk 11’de Kerem Demirbay’ı tercih etti.

MAURO ICARDI 11’DEKİ FORMASINA KAVUŞTU

Sarı-kırmızılı ekibin 31 yaşındaki Arjantinli golcü santrforu Mauro Icardi, 4 maç sonra ilk 11’e geri döndü. Kasımpaşa maçıyla ilk 11’deki formasına kavuşan Icardi, son olarak Süper Lig’in 3’üncü haftasında oynanan Adana Demirspor mücadelesinde 11’de yer almıştı. Mauro Icardi, Adana Demirspor maçında sakatlandıktan sonra Süper Lig’de; Çaykur Rizespor, Gaziantep FK ve Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giyememişti. UEFA Avrupa Ligi ilk hafta mücadelesinde ise PAOK’a karşı sonradan oyuna dahil olan Arjantinli golcü oyuncu, 90+5’inci dakikada takımının 3’üncü golünü atmıştı.

Öte yandan teknik direktör Okan Buruk, Kasımpaşa karşılaşmasının ilk 11’inde Mauro Icardi ve Victor Osimhen’i ilk kez yan yana oynattı.

ROLAND SALLAI İLK KEZ 11’DE YER ALDI

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Freiburg’dan bonservisiyle kadrosuna kattığı 27 yaşındaki Macar kanat Roland Sallai, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir maça 11’de başladı. RAMS Park’ta ilk kez görücüye çıkan Macar oyuncuya karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, büyük destekte bulundu.

GALATASARAY KADIN FUTBOL TAKIMI ALKIŞLANDI

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Çekya ekibi Slavia Prag’ı eleyerek gruplara kalan Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın oyuncuları ve teknik ekibi, RAMS Park’a geldi. Kasımpaşa karşılaşması öncesinde sahaya inen Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nı sarı-kırmızılı taraftarlar büyük coşkuyla alkışlayarak destek oldu.

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.