DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 1

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ'IN BABASI MEHMET YAĞLI İLE TELEFONDA KONUŞARAK TAZİYEDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ziyareti sırasında şehit Şeyda Yılmaz'ın babası Mehmet Yağlı ile telefonda konuştu. Erdoğan, "Başımız sağ olsun, Allah sabırlar versin. Tüm aileye başsağlığı dileklerimi iletirseniz çok memnun olurum. Allah yar, yardımcınız olsun" ifadelerini kullandı. Şeyda Yılmaz'ın babası Mehmet Yağlı ise "Allah sizlere de sağlık, sıhhat, afiyet versin. Allah razı olsun, devletimizi her türlü kötülükten korusun Rabb'im" dedi.

'SEVDALARI VATAN UĞRUNA YARIM KALDI'

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 Eylül Pazar günü Ümraniye'de şehit edilen kahraman polisimiz, Şeyda Yılmaz'ın Sivas'taki baba ocağını ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehidimizin babası Mehmet ağabeyimizle telefonda konuşarak taziyede bulundu. Şeyda kızımızın babası Mehmet ağabeyimiz, annesi Nurgül ablamız ve kıymetli ailesiyle birlikte şehidimiz için dua ettik. Şehit polisimiz Şeyda Yılmaz'ın kendi gibi polis olan eşi Semih Yılmaz'ı ve ailesini de ziyaret ettik. Şeyda-Semih çiftimiz henüz 1 yıllık evliydi. Hayalleri vardı ama Semih'in söylediği gibi sevdaları vatan uğruna yarım kaldı. Şeyda kızımız emniyet teşkilatımızın kahraman bir mensubuydu. Kahramanca çatışırken şehit edildi. Aziz hatırasını asla unutmayacağız. Şeyda'mız milletimizin kalbinde yaşamaya devam edecek. Şehidimizin makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA, VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE ESNAFI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesine yaptığı taziye ziyaretinin ardından Sivas Valiliğini ziyaret etti. Vali Yılmaz Şimşek ile bir araya gelen Bakan Yerlikaya, kentle ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Sivas Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yerlikaya, Başkan Adem Uzun ile bir araya geldi. Belediye ziyaretinin ardından Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler kent merkezindeki Atatürk Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Cadde üzerinde çocuklarla da yakından ilgilenen Yerlikaya, bol bol oyuncak dağıttı.

Ardından kentten ayrılan Yerlikaya, Ankara'ya gitti. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ziyaretlerden görüntüler

-Esnaf ziyaretleri

-Çocuklarla ilgilenmesi

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI /SİVAS, (DHA)

=====================================================

2)KALDIRIMDA YÜRÜRKEN TIR'IN EZDİĞİ KADIN ÖLDÜ; YANINDAKİ BEBEĞİ AĞLARKEN, OLAY YERİNE GELEN EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

BURSA'da, çocuğunun bulunduğu bebek arabasıyla kaldırımda yürüdüğü sırada, ara sokaktan çıkıp dönüş yapan TIR'ın dorsesinin çarparak ezdiği Yıldız Polat (28), yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen Yıldız Polat'ın kocası sinir krizi geçirirken, ağlayan bebeğini ise vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

Kaza, öğle saatlerinde Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Şirinevler Mahallesi istikametinden, Ankara Yolu Caddesi'ne çıkan Muzaffer U. yönetimindeki 06 AZB 72 plakalı TIR'ın dorsesi, sürücüsünün dönüş yaptığı sırada, kaldırımda çocuğunun bulunduğu bebek arabasıyla birlikte yürüyen, Yıldız Polat'a çarptı. Talihsiz kadın dorsenin altında kalırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Polat, yapılan ilk müdahalenin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz kadın, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp yaşamını yitirirken, TIR şoförü Muzaffer U. ise gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü.

BEBEĞİ AĞLADI, EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan, kaza haberinin ardından olay yerine gelen Yıldız Polat'ın eşi sinir krizi geçirirken, bebeğini ise çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------------------------

-Anne Yıldız Polat'ın yerde yatması detay

-Eşinin sinir krizi geçirmesi detay

-Bebeğinin ağlaması detay

-Olay yerinden detaylar

Haber: Yiğithan HÜYÜK Kamera: Abdulselam UĞUR/BURSA, (DHA)

=====================================================

3)MOTOSİKLET FESTİVALİNDE 'REDLİNE' TARTIŞMASINDA 2 KİŞİYİ TABANCAYLA VURDU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

TOKAT'ın Turhal ilçesinde düzenlenen motosiklet festivalinde, motosikletini 'redline' diye bilinen devir kesiciye sokarak gürültü yapan sürücü Osman İşeri, kendisini uyaran Kürşat Elitaş ve Ahmet Kuvan'ın tabancayla vurdu. Olayda başından vurulan Elitaş yaşamını yitirirken, Kuvan ise tedaviye alındı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Turhal ilçesinde meydana geldi. Turhal Motosiklet Kulübü tarafından şehirde düzenlenen motosiklet festivalinin kapanış etkinliğinde iddiaya göre, Osman İşeri, motosikletini 'redline' diye bilinen devir kesiciye sokarak gürültü yapmaya başladı. İşeri, kendisini uyaran Kürşat Elitaş ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyürken Osman İşeri, tabancayla Elitaş ve yanındaki Ahmet Kuvan'a ateş etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından Turhal Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayda başından vurulan Kürşat Elitaş, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Ahmet Kuvan'ın hastanedeki tedavisi devam ederken, Osman İşeri ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Olayın yaşandığı alan

-Hastaneden görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ TURHAL (Tokat), (DHA)-

=====================================================

4)SOKAK KÖPEĞİNİN SALDIRISINA UĞRAYAN KÖPEĞİNİ KURTARAN KADIN: ISIRILDIM, KUDUZ TEDAVİSİ GÖRÜYORUM

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde gezmeye çıkardığı köpeği başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan ve köpeğini korumak için büyük mücadele veren Gürsu Erüstün, köpeğini tedavi ettirmek için Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde veterinere götürdü. Kendisinin de saldırgan köpeğin ısırık izleri olduğu için kuduz tedavisi gördüğünü belirten Erüstün, köpeğiyle saldırıdan zor kurtulduğunu söyledi. Erüstün, Lucky adını verdiği köpeğinin tedavisinin sürdüğünü belirterek,"Aynı şekilde ben de bir ısırık tedavisi aldım, kuduz tedavisi görüyorum. Yetkililerden tek istediğim artık inşaatçılar köpeklerini sahip çıksınlar. Her gelen inşaatçı 2-3 köpek getiriyor inşaatlarını korusun diye. Ama maalesef ki o köpekler ürüyor, hepsi başıboş halde inşaat bitse de kalmaya devam ediyor yerinde. Artık herkes sorumluluğunun farkına varsın. O köpekler bir can onlar sizin malınızı koruyorsa sez de onları korumakla yükümlüsünüz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Gürsu Erüstün'ün açıklamaları

-Köpeğin saldırıya uğradığı anlar

-Kadının koruma çalışmaları

Haber: Onur KAYA/TEKİRDAĞ, (DHA)

=====================================================

5)3 ÇOCUĞUN YALNIZ OLDUĞU EVDE ÇIKAN YANGINDAN KOMŞULARI KURTARDI

ANTALYA'da 5 katlı apartmanın son katında çıkan yangında anneleri markete giden ve evde bulunan 3 çocuğu alevler ile dumanları fark eden komşuları kurtardı.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi 1567 sokak üzerinde yer alan 5 katlı apartmanın son meydana geldi. Ev sahibi Neslihan Yayla, çocukları Özgün Doğa(17), Bilge(13) ve Mert Kaan(4) evde bırakarak markete gitti. Bu esnada dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıkarken, dumanları ve alevleri görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirerek yukarıya yardıma çıktı. İhbarla olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Anne Neslihan Yayla'da marketteyken yangını haber alarak hemen evine gelirken, mahalle sakinleri ve komşular dairenin kapısını kırarak içeriye girmeye çalışsa da başarılı olamayınca dubleks dairenin üst katına çıkarak çocukları oradan çıkartarak güvenli noktaya aldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri dumandan etkilenen çocukları ambulansa alarak ilk müdahalelerini yaparken, itfaiye ekibi de söndürme çalışmalarına başladı. Ekiplerin 30 dakikalık çalışmasıyla yangın söndürüldü.

VATANDAŞLAR MERAKLI GÖZLERLE YANGINI İZLEYİP TELEFONLA ÇEKİM YAPTI

Mahalle sakinleri ve vatandaşlar, yangında ekiplerin söndürme çalışmalarını meraklı gözlerle izleme yarışına girdi. Bazı vatandaşlar ellerine aldıkları cep telefonuyla çalışmaları görüntülediği görüldü.

'KAPIYI ZORLADIK AMA AÇILMADI'

Yangını görüp yukarıya çıkarak çocukları çıkarılışına yardım eden Mustafa Yeşiltaş, "Ben duman ve alevleri görünce hemen içeriye girdik. O esnada camlar falan patladı. Ondan sonra direkt iki arkadaşla beraber yukarıya çıktık. Zaten en üst kat, apartmanın içerisinde de hep duman vardı. Kapı açılmıyordu. Kapının arasına dumanlar geliyordu. Kapıyı çok zorladık, tekme filan attık ama yine de açılmadı. Sonra biri kapıyı gelip biri açtı. Her yer dumandı ve arkadaşlar girip içeriye girip çocukları çıkardık" dedi.

'KÜÇÜK ÇOCUKLARI ÇIKARDIK VE AŞAĞIYA İNDİRDİK'

Aynı apartmanda oturan ve yangını görünce yardıma koşan Alper Karadağ, "Biz yangını gördük ve hemen koştuk. İçeride çocuklar vardı, onları çıkardık. Kapıyı kırmaya çalıştık. Küçük çocukları çıkardık ve aşağıya indirdik. Yangını da aşağıda oynayan çocuklar gördü. Bizde yukarıya çıkarak yardımcı olduk. Bende dumandan etkilendim" diye konuştu.

Ekipler yangının çıkışıyla ilgili incelemesini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yanan daire detay

-İtfaiye, polis ve sağlık ekibi detay

-Çocukların görüntüleri detay

-Vatandaşların izlemesi detay

-İtfaiyenin müdahalesi detay

-Yardıma koşan Mustafa Yeşiltaş röp

-Yardım eden Alper Karadağ röp1

-Genel detaylar

HABER: Adem AKALAN-Tunahan KIR - KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)-

=====================================================

6)KİLİS'TE OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI: 3 YARALI

KİLİS'te iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16:00 sıralarında Kilis-Gaziantep yolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. A.I. yönetimindeki 31 AHM 188 plakalı otomobil ile M.S. idaresindeki 31 A.B 031 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler ile N.I. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Prof. Dr. Alaaddin Yavaşca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

- Kaza yerinden görüntü

- Araçlardan görüntü

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

=====================================================

7)YOL VERME' TARTIŞMASINDA MOTOSİKLETLİYE ÇARPIP KAÇTI; O ANLAR KAMERADA

BATMAN'da M.K., 'yol verme' tartışmasında otomobiliyle motosiklet sürücüsüne çarpıp kaçtı. Motosiklet sürücüsü yaralanırken, M.K. gözaltına alındı. Olay anı, güvenlik kamerasına da yansıdı.

Olay, öğle saatlerinde Gültepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, akan trafikte bir motosiklet sürücüsü ile otomobil sürücüsü M.K. arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı. M.K., yan şeritte ilerleyen motosiklet sürücüsüne çarptı. Savrulan motosikletin sürücüsü düşerek yaralandı, M.K. ise kaçtı. İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hafif yaralanan ve sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsü tedavisi sonrası M.K. hakkında şikayetçi oldu. Olay anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekiplerinin plakasından tespit ettiği M.K., polise teslim oldu. Gözaltına alınan M.K., emniyetteki işlemlerinin ardından 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------------

Olaya ilişkin kamera görüntüleri

Sürücülerin atışması

Otomobil sürücüsünün motosikletli sürücüye çarpması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)

=====================================================

8)TERASTA YAKILAN MANGALIN KIVILCIMLARI ÇATIYI YAKTI

KOCAELİ'nin Darıca ilçesindeki bir binanın teras katında yapılan yangından çıkan kıvılcımlar çatıya sıçradı. Yanan çatı, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Yangın, 18.00 sıralarında Darıca ilçesi Pirireis Mahallesi Ulubey Sokak üzerinde bulunan bir sitedeki 4 katlı binada meydana geldi. Binanın teras katında yapılan mangaldan çıkan kıvılcımların çatıya sıçraması sonucu çatıda başlayan yangını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yanan çatıdan görüntüler

-Ekiplerin çalışmaları

-Detay

HABER-KAMERA: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), (DHA)

=====================================================

9)ŞIRNAK'TA BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI, MHP'YE GEÇTİ

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde 4 ay önce İYİ Parti'den istifa eden Görümlü Belde Belediye Başkanı Şükrü Bakış, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenle MHP'ye geçti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Silopi ilçesine bağlı Görümlü Beldesi'nde oyların yüzde 28,83'ünü alarak İYİ Parti'den Belediye Başkanı seçilen Şükrü Bakış, 4 ay önce partisinden istifa etti. Geçen sürede bağımsız belediye başkanı olarak görev yapan Bakış, aldığı kararla MHP'ye geçti. Bakış için 2 bin kişinin katılımıyla tören düzenlendi. Görümlü Belediye binasında toplanan kalabalık, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti, Türk bayrağı açtı. Katılımcılara ayrıca yemek ikram edildi. MHP İl Başkanı Koçero Saluci, partisinin gücü ve kararlılığını bir kez daha göstereceklerini belirterek, "Cudi Dağı'nın etekleri hem tarihi hem de coğrafi çok önemli bir yere sahiptir. Burada Türkiye'nin dört bir yanına yayılan Milliyetçi Hareket Partisi'nin gücünü ve kararlığını bir kez daha göstereceğiz. Buradaki kalabalık sadece sayısal bir artış değil aynı zamanda bizim için bir gücün bir iradenin tezahürdürö dedi.

'HİÇBİR ZAMAN PKK KÜRTLERİN BİR TEMSİLCİSİ OLMAMIŞTIR'

Belediye Başkanı Şükrü Bakış ise terör örgütü PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını ifade ederek, "Büyük bir gurur ve kararlılıkla Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katılıyoruz. Bu karar yalnızca bir siyasi tercihten ibaret değildir. Bu bir Türk Milliyetçiliğinin asli unsurlarına ve ülkücü hareketine gönülden bağlılığımızın bir tezahürüdür. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik dönemde Milliyetçi Hareket Partisi'nin milli politikalarını omuz vermek ve Türkiye'yi daha güçlü yarınlara taşımak en büyük hedefimiz olacaktır. Kürtler olarak şunu beyan etmek istiyorum. Hiçbir zaman PKK Kürtlerin bir temsilcisi olmamıştır ve olmayacak bundan sonra da. Canımız, kanımız, vatanımıza, bayrağımız kurban olmuştur bir daha kurban ederizö dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

Görümlü Belediye önün toplanılması

Özel tesiste karşılamanın yapılması

Müzikler eşliğinde halayların çekilmesi

MHP İl Başkanı Koçero Saluci'nin konuşması

Görümlü Belediye Başkanı Şükrü Bakış'ın konuşması

Rozetin takılması

Halayların çekilmesi ve yemek ikramı

Genel ve Detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)

=====================================================

10)İLK BULUŞMADA 3 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ; HUSUMETLİ AİLELER BU KEZ BARIŞTI

ŞANLIURFA'da geçen ay arazi anlaşmazlığını gidermek için yapılan buluşmada çıkan 3 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından husumetli iki aile, düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi, aralarındaki anlaşmazlık sona erdi.

Olay, 29 Ağustos'ta Siverek ilçesine bağlı Bayırözü Mahallesi'nde meydana geldi. Akraba iki aile arasında, barışmak için yapılan buluşmada tartışma çıktı ve bu tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancalardan çıkan kurşunlar Muzaffer Akbulut (48), ikizi Turan Akbulut (48), Ahmet Akbulut (38) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Muzaffer, Turan ve Ahmet Akbulut'un yaşamını yitirdiğini, 4 kişinin de yaralandığını belirledi. Yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden 6'sı tutuklandı.

BARIŞ İÇIN İKİNCİ BULUŞMA

Ağustos ayında barış için bir araya gelen husumetli ailelerin yaşadığı olayın ardından, bölgenin ileri gelen aşiretlerinden İzol aşireti lideri, eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol ve kardeşi Cihan İzol, her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşerek husumetin son bulması için çaba gösterdi. İki ailenin barışa ikna edilmesinin ardından kırsal Çeltik Mahallesi'nde bir barış yemeği düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yemekte bölgenin diğer ileri gelen aşiretleri, Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, İlçe Jandarma Alay Komutanı ve Emniyet Müdürü de katıldı. Yemekte, Kuran-ı Kerim okundu. Düzenlenen barış yemeği için jandarma ekipleri zırhlı araç ve TOMA'lara önlem alınması dikkati çekti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

- Barış yemeğine katılanlar

- Dualar eşliğinde taraflar tokalaşması

- Yapılan konuşmalar

- Barış yemeği yenilmesi

- Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA - DHA

=====================================================

11)SAKARYA'DA TIR DORSESİNDE 14 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI, 2 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

SAKARYA'nın Hendek ilçesinde Van'dan İstanbul'a gitmekte olan TIR'ın dorsesinde Afganistan uyruklu 14 kaçak göçmen yakalandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 organizatörden 2'si tutuklandı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına bağlı Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı, İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar kapsamında, Van'dan İstanbul'a gitmekte olan bir TIR'ın dorsesinde kaçak göçmen taşındığı tespit edildi. Takibe alınan TIR, Hendek Organize Sanayi Sitesi mevkisinde durduruldu. Durdurulan TIR'ın dorsesinde Afganistan uyruklu 14 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı.

Kaçak göçmenlerin sınır dışı işlemleri yapılırken, gözaltına alınan 3 organizatör jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Organizatörlerden M.A.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, B.A. ve İ.H.B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------------

-TIR'dan görüntü

-TIR'ın dorsesinden çıkan düzensiz göçmenler

Dosya adı:skrygöçmen

HABER: İsa ÇİÇEK/HENDEK (Sakarya), (DHA)

=====================================================

12)FİRARİ HÜKÜMLÜ, SAKLANDIĞI SANDIKTA YAKALANDI

SİİRT'te 43 suç kaydı olan ve hakkında toplam 18 yıl 5 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü U.K., saklandığı adreste sandığın içine gizlenmiş halde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 43 ayrı suç kaydı olan ve hakkında toplam 18 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, firari hükümlünün saklandığı adresi tespit etti. Adrese operasyon düzenleyen ekipler U.K.'yi bir sandığın içine gizlenmiş halde yakalandı. Gözaltına alınan U.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kent Güvenlik Sistemi

İl emniyet müdürlüğünden operasyona çıkan ekipler

Eve düzenlenen operasyon

Zanlının gözaltına alınması

Şüpheli şansın gizlendiği sandık

Haber-Kamera: Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)

=====================================================

13)31'İNCİ ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ'NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ADANA'da bu yıl 31'incisi düzenlenen, 16 kategoride ödüllerin dağıtıldığı 'Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'En İyi Film Ödülü', Murat Fıratoğlu'nun yönettiği 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' adlı filme verildi. Yılmaz Güney Ödülü'ne Türker Süer'in 'Gecenin Kıyısı' adlı filmi layık görüldü. 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 'Ölü Mevsim' filmindeki performansıyla Erdem Şenocak, 'Gecenin Kıyısı' filmindeki rolüyle Ahmet Rıfat Şungar'a, 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' ise 'Ölü Mevsim' filmindeki performanslarıyla Funda Eryiğit ve Ece Yaşar'a verildi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu'nda düzenlenen 'Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali' ödül töreni, katılımcıların kırmızı halı geçişiyle başladı. Ardından Özlem Gürses'in sunuculuğunu yaptığı törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü, sanatçılar ve izleyiciler katıldı. Törende, bu yıl hayatını kaybeden sanatçılar anıldı. Bir konuşma yapan Başkan Karalar, Altın Koza Film Festivali'nin 31'incisini gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Karalar, "Elbette Altın Koza'yı Altın Koza yapan öncelikle çok sevdiğim Adanalının sanat öngörüsünün yanında çok değerli sanatçıları yetiştirmesi de var. Yönetim kurulumuzun önemli çalışmaları ve yüzlerce insanın üniversitedeki öğrencilerin dahi emekleri var. Çok değerli sanatçılarımız her yıl olduğu gibi Altın Koza'nın marka olmasına çok ciddi katkı koyuyorlar. Özellikle hepsine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

EN İYİ FİLM 'HEMME'NİN ÖLDÜĞÜ GÜNLERDEN BİRİ'

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 film, 16 kategoride yarıştı. Başkanlığını yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı ve oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Serenay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile yazar, film eleştirmeni, küratör Müge Turan'dan oluşan jüri, Murat Fıratoğlu'nun yönettiği 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' adlı filmi En İyi Film seçerken, En İyi Yönetmen Ödülü'nü de 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' ile Burak Çevik'e verdi. Yarışmada Yılmaz Güney Ödülü, Türker Süer'in 'Gecenin Kıyısı' filmine, Jüri Özel Ödülü de Burak Çevik'in 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' adlı filmine verildi.

İZLEYİCİ ÖDÜLÜ 'HAKKI' FİLMİNE

Adanalı sinemaseverlerin oylarıyla belirlenen İzleyici Ödülü'nü de Hikmet Kerem Özcan'ın 'Hakkı' adlı filmi aldı. En İyi Senaryo Ödülü ise iki film arasında paylaştırıldı ve 'Döngü' ile Erkan Tahhuşoğlu'na, 'Ölü Mevsim' ile Selen Örcan ve Doğuş Algün'e verildi. Yarışmada, En İyi Müzik Ödülü, 'Yeni Şafak Solarken' ile Son Of Philip'in, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü 'Yeni Şafak Solarken' ile Peter Zeitlinger'in, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü, 'Hiçbir Şey Yerinde Değil' ile Erim Gayretli'nin ve En İyi Kurgu Ödülü de 'Gecenin Kıyısı' ile Rainer Nigrelli'nin oldu.

KADIN OYUNCU ÖDÜLLERİ 'ÖLÜ MEVSİM'E

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 'Ölü Mevsim' adlı filmindeki performanslarıyla Funda Eryiğit ve Ece Yaşar'a verilirken, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, yine aynı filmdeki rolüyle Nesrin Uçarlar'ın oldu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 'Ölü Mevsim' ile Erdem Şenocak'a ve 'Gecenin Kıyısı' ile Ahmet Rıfat Şungar'ın olurken; Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 'Ölü Mevsim'deki oyunculuğuyla Serkan Ercan'a verildi. Yarışmada, Türkan Şoray Umut veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, 'Hakkı' filmindeki performansıyla Tuana Almacı'nın, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü de 'Hêvî' (Umut) filmindeki oyunculuğuyla Ömer Akalın'ın oldu.

FİLM-YÖN 'DÖNGÜ' İLE 'HAKKI'YI SEÇTİ

İffet Eren Danışman Boz, Murat Şeker ve Tayfur Aydın'dan oluşan Film Yönetmenleri Derneği Jürisi'nin verdiği Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, 'Döngü' filmi ile Erkan Tahhuşoğlu ve 'Hakkı' ile Hikmet Kerem Özcan'a sunuldu. Abbas Bozkurt, Ayça Çiftçi ve Gül Yaşartürk'ten oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisinin verdiği SİYAD Ödülü de Murat Fıratoğlu'nun 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' adlı filmine verdi.

EN İYİ BELGESEL 'ZAMANIN KIYISINDA SINAV'

Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda 8 film yarıştı ve Yönetmen Eylem Kaftan, yönetmen, senarist ve yapımcı Hakkı Kurtuluş ile yönetmen Serdar Kökçeoğlu'dan oluşan jüri, En İyi Belgesel Film Ödülü'nü İlkay Nişancı'nın 'Zamanın Kıyısında Sınav' adlı filmine verdi. Jüri Özel Ödülü de Bahar Bektaş'ın yönettiği 'Sürgün Asla Bitmez' adlı filmin oldu. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ise toplam 20 kısa film yarıştı. Oyuncu Elit Andaç Çam, yönetmen Najwa Najjar ve yönetmen Nehir Tuna'nın jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu, Türkiye'den Çağıl Bocut'un yönettiği 'Her Gün Biraz Daha Kolay', En İyi Kısa Film Ödülü'nü alırken, Jüri Özel Ödülü de İran'dan Nasrin Mohammadpour'un '21 Hafta Sonra' (21 Weeks Later) adlı filmine verildi. Jüri ayrıca, Türkiye'den Umut Şilan Oğurlu'nun yönettiği 'Dilan Hakkında Konuşmalıyız' adlı filmini Mansiyon Ödülü'ne değer gördü.

ÖĞRENCİ KISALARINDA EN İYİLER

Türkiye'nin farklı illerinden üniversite öğrencilerinin başvuruları sonucu gerçekleşen Öğrenci Kısa Film Yarışması'na bu yıl 201 başvuru gerçekleşti ve oyuncu Bülent Emrah Parlak, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz ve yönetmen Tufan Taştan'ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu Kurmaca kategorisinde Yaşar Güney Yurdakul'un 'Kötü Bir Gün'; Belgesel kategorisinde Yağmur Canpolat ile Berna Oduncu'nun birlikte yönettiği 'Yirmili Yaşlarımın Başında', Deneysel kategorisinde Ayşenur Ateş'in 'Taş' ve Canlandırma kategorisinde Enes Kılıç'ın 'Topraksız' adlı kısa filmleri 30 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Jüri ayrıca, İsmail Hakkı Koçak'ın yönettiği '220' adlı filmi de Kurmaca dalında Jüri Özel Ödülü'nü değer gördü.

EN İYİ KISA FİLM 'ZAMANIN USTASI'

Adana'da çekilmiş kısa filmlerin yarıştığı ve müzisyen Canset Özge Can, sinema yazarı ve akademisyen Rıza Oylum ile yönetmen ve akademisyen Serdar Sabuncu jüriliğinde yapılan Adana Kısa Film Yarışması'nda ise Muhittin Yüceli'nin yönettiği 'Zamanın Ustası' adlı film, 10 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü'nün sahibi oldu. Bu yıl ilki yapılan Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması'nda 7 senaryo, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, yazar Mine Söğüt ve yönetmen Seren Yüce'nin jüriliğinde değerlendirildi ve Şükran Yiğit'in aynı adlı kendi romanından uyarladığı 'Burası Radyo Şarampol' adlı projesine En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü, Hakan Bıçakçı'nın aynı adlı romanından Barış Kefeli, Hakan Bıçakçı ve Nükhet Taneri'nin senaryosunu yazdığı 'Uyku Sersemi' adlı projeye de Jüri Özel Ödülü verildi.

YARIŞMALAR VE ÖDÜLLER

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

---------------------------------------------

En İyi Film Ödülü (1.500.000 TL): Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri / Murat Fıratoğlu

Yılmaz Güney Ödülü (200.000 TL): Gecenin Kıyısı / Türker Süer

Jüri Özel Ödülü (150.000 TL): Hiçbir Şey Yerinde Değil / Burak Çevik

Adana İzleyici Ödülü (100.000 TL): Hakkı / Hikmet Kerem Özcan

En İyi Yönetmen Ödülü (100.000. TL): Burak Çevik / Hiçbir Şey Yerinde Değil

En İyi Senaryo Ödülü (100.000 TL): Erkan Tahhuşoğlu / Döngü & Selen Örcan, Doğuş Algün / Ölü Mevsim

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (50.000 TL): Funda Eryiğit ve Ece Yaşar / Ölü Mevsim

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (50.000 TL): Erdem Şenocak / Ölü Mevsim & Ahmet Rıfat Şungar / Gecenin Kıyısı

En İyi Müzik Ödülü (50.000 TL): Son Of Philip / Yeni Şafak Solarken

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü (50.000 TL): Peter Zeitlinger / Yeni Şafak Solarken

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü (50.000 TL): Erim Gayretli / Hiçbir Şey Yerinde Değil

En İyi Kurgu Ödülü (50.000 TL): Rainer Nigrelli / Gecenin Kıyısı

Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (30.000 TL): Nesrin Uçarlar / Ölü Mevsim

Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (30.000 TL): Serkan Ercan / Ölü Mevsim

Türkan Şoray Umut veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü (20.000 TL): Tuana Almacı / Hakkı

Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza Heykeli 20.000 TL): Ömer Akalın / HÊVÎ (Umut)

SİYAD En İyi Film Ödülü: Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri / Murat Fıratoğlu

Film Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Erkan Tahhuşoğlu / Döngü & Hikmet Kerem Özcan / Hakkı

Belgesel Film Yarışması

---------------------------------

En İyi Belgesel Ödülü (150.000 TL): Sürgün Asla Bitmez / Bahar Bektaş

Jüri Özel Ödülü (75.000 TL): Zamanın Kıyısında Sınav / İlkay Nişancı

Uluslararası Kısa Film Yarışması

-------------------------------------------

En İyi Film Ödülü (50.000.TL): Her Gün Biraz Daha Kolay / Çağıl Bocut (Türkiye)

Jüri Özel Ödülü (25.000 TL): 21 Hafta Sonra (21 Weeks Later) / Nasrin Mohammadpour (İran)

Mansiyon Ödülü: Dilan Hakkında Konuşmalıyız / Umut Şilan Oğurlu (Türkiye)

Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması

---------------------------------------------

En İyi Belgesel Film (30.000 TL): Yirmili Yaşlarımın Başında / Yağmur Canpolat, Berna Oduncu

En İyi Canlandırma Film (30.000 TL): Topraksız / Enes Kılıç

En İyi Deneysel Film (30.000 TL): Taş / Ayşenur Ateş

En İyi Kurmaca Film (30.000 TL): Kötü Bir Gün / Yaşar Güney Yurdakul

Jüri Özel Ödülü - Kurmaca: 220 / İsmail Hakkı Koçak

Adana Kısa Film Yarışması

------------------------------------

En İyi Film Ödülü (10.000 TL): Zamanın Ustası / Muhittin Yüceli

Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması

-----------------------------------------------------------------------

En İyi Senaryo Ödülü (100.000 TL): Burası Radyo Şarampol / Şükran Yiğit

Jüri Özel Ödülü (50.000 TL): Uyku Sersemi / Hakan Bıçakçı, Barış Kefeli, Nükhet Taneri

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Programa katılanlardan detay

-Adana Büyükşehir BB.Zeydan Karalar'ın konuşması

-Ödül alanların konuşması

-Salondan görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Narin KAZAK- Yaşarcan SERİNTÜRK/ ADANA, (DHA)-

=====================================================

14)KAYSERİ'DE ANTİKA VE KOLEKSİYONLARIN YER ALDIĞI FUAR AÇILDI

KAYSERİ'nin Talas ilçesinde, 'antika ve koleksiyon günleri' adı altında geniş kapsamlı antika fuarı açıldı. Fuarda farklı yörelere ait eşyadan, kilime, tespihe kadar objeler yer alıyor.

Kayseri'nin Talas ilçesi Mevlana Mahallesi'ndeki semt pazarında, 'antika ve koleksiyon günleri' etkinleri kapsamında antika fuarı açıldı. Fuarın ilk gününe koleksiyoncular ve antika tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Eski ev eşyalarının yanı sıra farklı yörelere ait kilim ve tespihlerin yer aldığı fuar 2 gün boyunca açık olacak. Fuara gelen antika tutkunlarından emekli Cuma Ünsal, "Çok güzel, müthiş. Ben zaten hastasıyım ve hayranıyım. Şu anda da evimde küçük bir müzem var. Burada en çok ilgimi bakır eşyalar çekti. 58 yaşındayım ve çocukluğuma indim. Yani gerçekten bazı eşyaları gördüm ve çocukluğuma indim" diye konuştu. Ürünlerin çoğunu beğendiğini söyleyen İsmigül Karadavut ise "Ürünlerin hepsi güzel. Son neslin görmediği şeyler var. Gelip onlarda görürlerse daha iyi olur. Bakırlar ilgimi çekti. Bende de var bunlardan onlara bakıyorum" dedi.Öte yandan, fuar açılışı sonrası bazı antika eserler müzayede ile satıldı. Müzayedenin, fuar boyunca her gün saat 15.00 ve 20.00'de düzenleneceği belirtildi. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Fuardan genel ve detay

-Müzayededen görüntü

-Cuma Ünsal ile röportaj

-İsmigül Karadavut ile röportaj

Haber-Kamera: Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)

=====================================================

15)DİYARBAKIR'DA 72 YAŞINDAKİ ÜRETİCİNİN 48 KİLO 700 GRAMLIK KARPUZU, YARIŞMADA 1'İNCİ SEÇİLDİ

DİYARBAKIR'da düzenlenen 14'üncü Diyarbakır Karpuzu Tanıtım Etkinliği'ndeki yarışmada 72 yaşındaki İkram Atlı'nın 48 Kilo 700 gramlık karpuzu, 1'inci seçildi.

Diyarbakır'ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve ağırlığıyla ünlü karpuzun hasadı yapıldı. Üreticiler, Diyarbakır Valiliği ile Tarım Orman ve Orman İl Müdürlüğü'nün organize ettiği '14'üncü Diyarbakır Karpuzu Tanıtım Etkinliği'nde karpuzlarını yarıştırdı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlene etkinlikte üreticilerin yetiştirdiği karpuzlar sergilendi. Etkinliğe Vali Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çiftçiler ve aileleri katıldı. Çocuklar da karpuz yeme ve karpuz yuvarlama etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinlikte İkram Atlı'nın ürettiği 48 Kilo 700 gramlık karpuz, 1'inci seçildi. Yarışmada Atlı'ya 30 bin TL, 48 kilo ile 2'nci olan Adil Aydın'a 25 bin TL, 45 kilo 500 gramla 3'üncü olan Mehmet Atlı'ya ise 20 bin TL para ödülü verildi.

'DİYARBAKIR KARPUZU ÇOK DAHA BÜYÜK ETKİNLİKLER VE FESTİVALLERİ HAK EDİYOR'

Programda konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır'da çeşitli tarım ürünlerinin de önemli düzeyde üretildiğini ifade ederek, "Pamuk üretiminde Türkiye'de ikinci il Diyarbakır. Biliyorsunuz yine burada çok miktarda mısır üretiliyor. Ama Diyarbakır deyince Türkiye'nin başka bölgelerinde akla hemen Diyarbakır karpuzu geliyor. Gerçekten çok özel lezzeti olan, aroması olan, aynı zamanda büyüklüğüyle de diğer yörelerin karpuzlarından ayrılan bir meyvemiz. Ve bununla ilgili olarak Lokman Hekim, 'Diyarbakır karpuzu yiyen hasta olmaz' demiş. Rivayet budur. Coğrafi İşaret tescili de almış bu ürünümüzün geleneksel metotlarla üretilmesinin devamı için elimizden geleni yapıyoruz. İşte bugün burada gerçekleşen bu tanıtım etkinliği de esasında gerçek Diyarbakır karpuzunun çiftçilerimiz tarafından üretilmeye devam edilmesi için daha çok organize ediliyor. Bu sene 14'üncüsü düzenlendi, inşallah önümüzdeki yıllarda daha da büyük organizasyonlarla düzenlenir. Bu sene malumunuz tasarruf tedbirleri var. O nedenle biraz küçük çaplı tuttuk ama Diyarbakır karpuzu çok daha büyük etkinlikler ve festivalleri hak ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda hep beraber onu da gerçekleştireceğiz" dedi.

'KARPUZLARA, BEBEĞE BAKAR GİBİ BAKIM YAPIYORUM'

Yarışmada karpuzu birinci seçilen ve Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan İkram Atlı, "Etrafına çapa yapıyoruz. Sulamasını yapıyoruz. Sürekli tarla içindeyim, çıkmıyorum. Yeni doğan bebeğe bakar gibi bakım yapıyorum bu karpuzlara. Bunlara süt bebeği gibi baktım. İki sene önce de ben birinciydim. Toplamda 10 sefer derece yaptım" diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------

Birinci olan karpuzun üstündeki etiket

Dereceye giren karpuzlar

Şekillendirilmiş karpuzlar

Vali Murat Zorluoğlu'nun alana gelişi

İstiklal marşı

Müzik korusundan dinletiler

Vali Murat Zorluoğlu'nun konuşması

Karpuz yiyen çocuklar,0

Birinci olan İkram Atlı'nın konuşması

Ödüllerin verilmesi

Hatıra fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Selim KAYA / DİYARBAKIR, (DHA)

=====================================================

Reklam kod içeriği yüklenmemiş.